Futbol sahasında barış için kardeşlik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Futbol sahasında barış için kardeşlik

SPOR Haberleri  / AA

Türk ve Suriyeli gençlerin katılımıyla düzenlenen "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvalarında şampiyon olan takım, Türkiye'deki Süper Lig takımlarından birisiyle özel maç yapma imkanı bulacak.

Türk ve Suriyeli gençlerin aynı takımda mücadele edeceği "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvasında şampiyon olan takım, Türkiye'deki Süper Lig takımlarından biriyle özel maç yapma imkanı bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi iş birliğinde yürütülen Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türk ve Suriyeli gençler arasında eşit sayıdaki oyuncuların katılımıyla 16 takım kuruldu.

Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı, aralarında Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'in de bulunduğu 16 ilden oluşturulan takımlar, proje kapsamındaki "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvası için hazırlık maçları yapmaya başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal Uyum Projesi Yürütücüsü Murat Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyona büyük önem verdiklerini belirtti.
"Finale kalan takım dört büyük ekipten biriyle maç yapacak"

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi Bölge Sorumlusu Mehmet Çiçek de hazırlık maçlarının yoğun bir şekilde kentlerde sürdüğünü anlattı.

Takımlarda dokuzar Türk ve Suriyeli oyuncunun yer aldığını aktaran Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

"16 ilden 16 takım katılıyor. Bu takımlar, 7 Aralık'ta Antalya'da turnuvaya katılacak. Finale kalan takım Ankara'da, Türkiye'nin dört büyük ekibinden biriyle maç yapma fırsatı bulacak. Ayrıca TBMM'nin milletvekillerinden oluşan takımıyla da maç yapacak. Güzel bir çalışma oldu, neticesini de alıyoruz. Türk ve Suriyeli gençler arasında bir uyum ve koordinasyon olduğunu gördük. Organizasyonun birbirlerine karşı saygınlığını artırdığını biliyoruz ve görüyoruz."

Proje koordinatörü Mustafa Kırıkçı da sporun barış ve kardeşlik vesilesi olduğuna inandıklarını söyledi.

Sığınmacılar ve Türk gençler arasında uzun süren elemelerin ardından takımların oluşturulduğunu anlatan Kırıkçı, "Biz Suriyelilerin hep ekmeğe, battaniyeye, süte ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Aslında sığınmacı gençler için spor da çok ciddi bir ihtiyaç. Bu proje sayesinde bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük. Müthiş bir ilgi var." dedi.

Oyuncular memnun

Suriyeli kaleci İbrahim Münaver, ülkesinde amatör takımlarda forma giydiğini belirtti.

Türk gençleriyle maç yapmaktan büyük keyif aldıklarını anlatan Münaver, "Türk kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Suriye'de yapamadığımız birçok işi ve becerimizi burada gerçekleştirme imkanı buluyoruz. O yüzden kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Burada da kardeşçe bir takım oluşturduk, güzel de olacak." dedi.

Suriyeli oyuncu Ahmet Ceffar ise futbolun birleştirici gücünden faydalanmak istediklerine değindi.

Türk gençlerden Serhat Çalışkan da hazırlık maçlarının keyifli geçtiğini ve Suriyeli gençlerin çok iyi futbol oynadığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...