'Saç kurutma tedavisi' efsane yaptı

Düzenleyen:
'Saç kurutma tedavisi' efsane yaptı

SPOR Haberleri

Efsanevi Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson, takımı oyuncularını korkutarak yönettiği iddialarına yanıt verdi. Ferguson, iddiaların aksine pozitif bir ortam oluşturduğunu savundu.

Alex Ferguson’ın burnunuzun dibine kadar gelip; suratı kıpkırmızı halde size tüm arkadaşlarınızın önünde tüm gücüyle bağırdığını düşünün. İşte bu durum, futbol literatürüne ‘Saç kurutma tedavisi’ olarak geçti. 

United’ı başarıdan başarıya koşturan birçok oyuncu bu tedaviden nasibini aldı. Wayne Rooney, Sir Ferguson’ın kendisine bu şekilde bağırmasını; "Yaşanabilecek en korkunç deneyimlerden biri" olarak nitelendirmişti.

Ferguson'ın son yılında United forması giyen Kagawa da saç kurutma tedavisine aşina... Ferguson’ın öfkesine ilk kez tanıklık ettiğinde şoke olduğunu vurgulayan Kagawa; "Gerçekten de Sir Ferguson, burnunuzun dibine kadar gelip olanca gücüyle bağırınca saçınız kuruyabilir. Ancak bu yöntemi genç oyunculardan çok Rooney, Giggs, Scholes ve Ferdinand gibi oyuncular üzerinde uyguluyordu. Sanırım amacı, herkese patronun kim olduğunu göstermekti" dedi. 

Ferguson, kullandığı yöntemin abartıldığı görüşünde. United'da asla bir korku imparatorluğu kurmadığını belirten Ferguson; "Söz konusu yöntemi 27 yıl içinde 5 ya da 6 kez kullanmışımdır. Oyuncularım da bunu doğrulayacaktır. Benim sorunum, oyuncuların bana karşılık vermesine katlanamamamdı. O anda düşündüklerimi oyuncularıma söylemekten hiçbir zaman çekinmedim. Çünkü gerçek insanı her zaman başarıya götürür. Görevim kulüpte pozitif bir atmosfer oluşturmaktı. Bunu başardığıma da inanıyorum. Çünkü kızdığım bir oyuncuma karşı asla kin gütmedim. Ertesi gün herşeyi unutup; oyuncularımla bir sonraki maçı nasıl kazanabileceğimizi düşünmeye başlardım" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...