Ahmet Mekin, 'Dizi süreleri kısaltılmalı'

/ Kaynak: AA
Ahmet Mekin, 'Dizi süreleri kısaltılmalı'

MAGAZİN Haberleri  / AA

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Mekin, "Dizi süreleri kısaltılmalı. 40-45 dakikalık bölümler çekilirse çalışma tempoları bu kadar ağır olmaz" dedi.

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Mekin, "Dizi süreleri kısaltılmalı. 40-45 dakikalık bölümler çekilirse çalışma tempoları bu kadar ağır olmaz" dedi. Bir süre ara verdiği setlere, "Tatar Ramazan" dizisi ile "Umut Üzümleri" filminde oynayarak dönen ve Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde yaşayan Mekin, dizi oyuncularının çalışma şartlarının iyi olmadığını savundu. nbsp;Mekin, "Dizilerden çalışanların pek memnun olduğunu zannetmiyorum ama ekonomik olarak memnunlar tabii. Dizi devam ederse para kazanılıyor. Bu piyasada hareket var fakat çalışma şartları iyi değil. Çünkü 6 günde bir film çıkarıyoruz. 90 dakikalık bölümler yapılıyor. 90 dakikalık bölümü 6 güne sığdırıyorlar. Çalışanların gününün aşağı yukarı 18 saatini alıyorlar. Dizi süreleri kısaltılmalı. 40-45 dakikalık bölümler çekilirse çalışma tempoları bu kadar ağır olmaz. Teknik ilerledi, birtakım şeyleri daha kolay yapıyorlar ama yine de insan gücüyle yapılıyor. Çalışanların günde 8-10 saat dinlenmesi lazım. Dizilerde çalışan bu insanların dinlenme süresi günde 4 saat. Kısacası insan emeği çok hor kullanılıyor" diye konuştu. nbsp;

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...