BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Meyveli kuş yuvası: 100 gr. katıyağ, 125 gr. süzme yoğurt, 3 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, tuz, 1 paket vanilya, 5 yemek kaşığı süt, 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 su bardağı un ....



Meyveli kuş yuvası MALZEME: 100 gr. katıyağ, 125 gr. süzme yoğurt, 3 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, tuz, 1 paket vanilya, 5 yemek kaşığı süt, 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı portakal suyu, 3 yemek kaşığı limon suyu, 3 adet kivi, biraz çilek, istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Yarım su bardağı tozşeker ve 1 lt. halka şeklinde kalıp. HAZIRLANIŞI: Yağ, yoğurt, yumurta, bir su bardağı tozşeker, bir tutam tuz ve vanilyayı karıştırın. Yavaş yavaş süt, sıvıyağ ve unun yarısını katıp hamur yoğurun. Kalan unu kabartma tozu ile karıştırıp hamura ekleyin. Hazırladığınız hamuru hafif yağlanmış un serpilmiş halka şeklindeki kalıba dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Diğer tarafta portakal suyu, limon suyu ve yarım bardak şeker ile ağzı açık olarak koyu bir şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Pişen keki çukur bir tabağa alın. Sıcakken şerbeti üzerine döküp soğumaya bırakın. Meyveleri küçük küçük doğrayıp şekerle karıştırıp tatlının ortasına doldurup servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT