Aslan: VPN kullanıcılarını fişlemiyoruz

Düzenleyen:
Aslan: VPN kullanıcılarını fişlemiyoruz

POLİTİKA Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, VPN kullanıcılarının fişlenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, kesintilerin tamamen hukuka uygun olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Son günlerde yaşanan internet kesintileriyle ilgili konuşan Bakan Arslan, Facebook ve Twitter gibi internet sitelerine erişimin engellenmesinin istenilen bir durum olmadığını ancak ilgili kurumların yasa dışı içeriklerle mücadele çerçevesinde zaman zaman engellemeler yapabildiğini kaydetti. Erişim engellerinin, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesine yönelik olduğunu ifade eden Arslan, “Fransa gibi pek çok ülkede bu tür uygulamalar yapılıyor. Önemli olan, bu düzeni sağlarken insanımızı en az olumsuz etkileyecek şekilde bu uygulamaları yapmaktır” dedi. İnternet, sosyal medya ile VPN kullanıcılarıyla ilgili eleştirilere de değinen Arslan, şöyle konuştu: “Bazen yoğun kullanımdan, bazen network arızalarından ya da siber saldırılardan dolayı yavaşlatma ve kesintiler olabilmektedir. Mahkeme kararı ve özellikle güvenlik gerekçesiyle de yapılan kesintiler, hukuka uygun olarak yapılmakta. Ama VPN kullanıcılarının fişlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Alınan tedbirlerle terör gibi amaçlarla kullanımların kısıtlanmasına yönelik tedbir uyguluyoruz.”

İnternet ucuzlayacak 

Serbest piyasa ölçüleri çerçevesinde internetin pahalılığının biraz göreceli olduğunu belirten Bakan Arslan internet fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili olarak BTK’nın çalışma yaptığını söledi.

T. Telekom’a yakın takip

Arslan, Oger Telekom’un borcunun, Türk Telekom’un mali durumunu etkilemeyeceğini belirterek, “Ortakların kendi borçlarının ileride sorun oluşturmaması ve Türk Telekom’un korunması adına tüm adımları takip ediyoruz” dedi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...