Bakış açısı değişti

Düzenleyen:
Bakış açısı değişti

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’ye büyük bir titizlikle çalışan Hollandalı “Dominant orta saha” planından vazgeçti. “Bekleyen” değil “Saldıran” bir takım sahada olacak

Dev derbi öncesi, Galatasaray sezon başındaki havasını kaybederken, Fenerbahçe ivme kazanıp tırmanışa geçti. Rüzgar Fenerbahçe’den yana esiyordu.  Fakat sarı-lacivertlilerde önce Mehmet Topal’ın cezalı duruma düşmesi, ardından da Lens’in sakatlanması kritik mücadele öncesi havayı değiştirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, derbi dersine çalışırken ilk etapta üçlü orta sahayla sahaya çıkmayı kafasına koymuş ve planlamasını buna göre yapmıştı. İkinci bölgedeki hakimiyetle sarı-lacivertlilerin koşu yollarını kapatıp, üreticiliğini sınırlandırmak isteyen ve rakibin hatalarından sonuca gitmek isteyen Riekerink, F.Bahçe’ye Lens’ten gelen kötü haber sonrası tekrar masa başına oturdu. 
Cesaret vermeyelim
Yardımcıları Ayhan Akman ve Orhan Atik ile istişare yapan Hollandalı teknik adam, Fenerbahçe’nin hücumlarını Lens’in yönlendirdiğini, en büyük tehlike kaynağının da Lens olduğunu savunarak “Lenssiz hücumda kısıtlı olan bir takıma karşı geriye yaslanmak ve oyunu çok geride tutmak anlamsız olur. Lens olmadığı için sorumluluk almak isteyen de çok olacaktır ve biz geriye yaslanırsak rakibe cesaret vermiş oluruz. Mehmet Topal da olmadığı için zaten direnç düzeyi yüksek olmayan bir orta saha olacak karşımızda. Bu sebeple saldıran taraf biz olmayız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. 
        > Burhan Can TERZİ

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...