Adalet Bakanlığı, 'Çağdaş Hukukçular Derneği raporu asılsız'

/ Kaynak: CHA
Adalet Bakanlığı, 'Çağdaş Hukukçular Derneği raporu asılsız'

Politika Haberleri  / CHA

Adalet Bakanlığı, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin dün kamuoyu ile paylaştığı Şakran Çocuk Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili raporda yer alan iddia ve isnatların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin dün kamuoyu ile paylaştığı Şakran Çocuk Ceza İnfaz Kurumu ile ilgili raporda yer alan iddia ve isnatların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi. Bakanlık, konuyla ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerinin tümünün, herhangi bir sınırlama olmaksızın, ulusal ve uluslar arası kurumlar ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının denetimine açık olduğuna işaret edilerek, zaman zaman cezaevlerinde ortaya çıkabilen münferit olayların titizlikle soruşturulduğu ve yasal gereğin yerine getirildiğine işaret edildi. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kısa süre önce TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyelerince ziyaret edildiği ve 'Örnek cezaevi' olarak değerlendirildiği hatırlatılarak, gerçeği yansıtmayan bir rapor üzerinden konuyu gündeme getiren Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de bu incelemeye katıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Adalet Bakanlığı'nın iddialar üzerine konuyu yerinde tetkik amacıyla TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nu İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na davet ettiğine işaret edildi.
''RAPORDAKİ İDDİALAR ASILSIZ''
Haberde adı geçen çocuklar İ.A. ve S.B.'nın 1 Ocak 2013 günü Mersin Ceza İnfaz Kurumu'ndan İzmir'e sevk edildiği dile getirilen açıklamada, ''İ.A. yağma suçundan Mersin'deki mahkemede yargılanmaktadır. S.B. ise birden fazla kişi tarafından 'birlikte yağma' suçundan Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce toplam 15 yıl 18 ay 60 gün hapis cezasına çarptırılmış ve dosyası temyiz aşamasında bulunmaktadır.'' denildi.
Çocukların bugüne kadar kurum yönetimine 'hortumla dövüldüklerine' ilişkin herhangi bir müracaatları olmadığı, 'hekime erişim ve tedavi, başvuru ve şikayet haklarının engellendiği gibi Çağdaş Hukukçular Derneği'nin raporundaki iddiaların asılsız olduğunu vurgulandı. Ayrıca, İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu'na, kapatılan Pozantı Ceza İnfaz Kurumu'ndan kesinlikle sevk yapılmadığı, çocuklara etnik kökenlerine göre baskı uygulandığı iddiasının mesnetsiz olduğu, bugüne kadar hiçbir çocuğun haftalık 10 dakikalık telefon görüşmesine müdahale edilmediğine dikkat çekildi.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...