Türkiye 3, Letonya 3

Türkiye 3, Letonya 3

SPOR Haberleri

Son 4 maçını kazanamayan A Milli Takım, hazırlık karşılaşmasında zayıf rakibi Letonya'yı da yenemedi. Kalecimiz Mert'in inanılmaz hataları beraberliği getirdi.

FIFA 2014 elemelerinde üzücü sonuçlar alan A Milli Takımımız, Almanya kampı çerçevesindeki ilk hazırlık maçında zayıf rakibi nbsp;Letonya ile berabere kalarak moral bozdu. Abdullah Avcı'nın birçok yeni ve genç ismi ilk on birde başlattığı Duisburg'da oynanan karşılaşmaya bariz biçimde ağırlığını koyarak girdi milliler. Özellikle kanatlardan rakip defansın dengesini hayli bozan ay-yıldızlı ekibimiz henüz 8. dakikada sonuca da gitti. Soldan Caner'in ortasında Beşiktaş'ın golcüsü Olcay Şahan kafasını çalıştırdı: 1-0. Morallenen ve daha da rahatlayan milliler efektif organizasyonlarla pozisyon üretmeye devam etti. 22'de Maksimenko Sefa'yı düşürünce penaltı kazandık. Selçuk İnan köşeye vurdu: 2-0. 33'te Olcay altı pas önünden kaçırdığı gole kendi de inanamayınca ilk yarı bu skorla bitti. nbsp;
SABALA'YI DURDURAMADIK
İkinci yarıya Letonya baskılı başladı. 53'te rakibin en etkili ismi Gauracs on sekiz sağında topla buluştu; yerden uzak köşeye vurdu: 2-1. İki dakika sonra aynı oyuncu bir anda karşı karşıya kaldı Mert ile; vuruşunda kalecimiz golü önledi. 59'da Veysel Sarı topu 25 metreden köşeye bıraktı: 3-1. Ancak Sabala'nın 68'deki vuruşunda Mert topu koltuğunun altından kaçırdı: 3-2. 72'de Nuri frikiği 90'a gönderdi ama kaleci Vauculis başarılıydı. 81'de Olcay'ın nefis pasında Mehmet Ekici müsait durumda topu dışarı vurdu. 83'teki frikikte Sabala kafa vuruşuyla skoru ilan etti: 3-3. Millilerimiz ikinci hazırlık maçını 31 Mayıs Cuma akşamı Slovenya'yla yapacak. Bielefeld'deki Schüco Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.
AVCI BEĞENDİ
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı yararlı bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, "Daha önce söylediğim gibi birçok yeni oyuncuyu görmek istiyordum. Onlar için de bu maç bir fırsattı" sözlerini kullandı. Skorun önemli olmadığını belirten Avcı, "Oyunun büyük bölümünde iyi bir futbol ortaya koyduk. Ben takımı beğendim. Daha çok bireysel hatalardan gol yedik. Zaman zaman oyundan düşmemiz de gidermemiz gereken bir problem" şeklinde konuştu.

İlklerin gecesi
A Milli Takım'da dün ilkler yaşandı. Ay-yıldızlı formayla ikinci maçına çıkan Beşiktaşlı Olcay Şahan ilk golünü atarken futboluyla göz doldurdu. İlk defa A Milli Takım'da maça çıkan Eskişehirsporlu Veysel Sarı da gol siftahı yaptı.
İstifa sesleri
Duisburg'daki karşılaşmaya Almanya ve çevre ülkelerde yaşayan gurbetçi taraftarlar da ilgi gösterdi. Gurbetçiler gelen gollerle büyük coşku yaşasa da yenen goller sonrası sık sık Federasyon'u istifaya davet etti.

Burak nbsp;neşesi
Dün maçı tribünden izleyen Burak Yılmaz gurbetçi çocuk taraftarlarla yakından ilgilendi. Ortaya neşeli görüntüler çıkarken çocuklar kraldan bol bol imza aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...