Hasan Celal Güzel'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

/ Kaynak: İHA
Hasan Celal Güzel'den Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı

Politika Haberleri  / İHA

Eski Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bir an önce partisinden istifa etmesi gerektiğini savundu.

Eski Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Esad'a benzeten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir an önce partisinden istifa etmesi gerektiğini savunarak, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları tutarsızdır. CHP tarihinde bu kadar çapsız bir lidere sahip olmadı" dedi. nbsp;Bursa'da Türk Eğitim Sen'in bir konferansına konuşmacı olarak katılan eski Başbakanlık Müsteşarı ve Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Türkiye'nin Suriye'ye karşı duruşunu olumlu bulduğunu açıkladı. Yüzlerce sivil insanı öldüren Beşar Esad'ın bir an önce etkisiz hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Güzel, Türkiye'nin ABD desteği olmadan Suriye'ye müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin elindeki istihbarat ve askeri gücü ile Esad'ı birkaç saatte bitirebileceğini iddia eden Güzel, "Bizim uçağımızı Suriye düşürdü ve bu olayda 2 pilot şehit oldu. Arkasından bazı ilçelerimiz bombalandı. Birtakım vatandaşlar şehit oldu. Suriye'ye müdahale etmeliyiz. Halep'in güneyine kadarki kısım Misak-i Milli sınırımızda. Onun için daha fazla durmadan bunu yapmamız lazım. Türkiye eğer Orta Doğu'nun lideri ise, bizim gerçekten bundan sonra buna benzer itibarımız olacaksa, bunu birtakım İsrail'in bombardımanına bırakmamamız lazım" ifadelerini kullandı.
nbsp;"TÜRKİYE SURİYE'YE MÜDAHALE ETMELİDİR"
nbsp;ABD destekli müdahalenin sakıncalı olacağını vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:
nbsp;"Tam tersine Türkiye, bunu bizzat yapmalı. Çok zor bir şey de değil. İstihbaratta ve Genelkurmay'da Esad'ın bütün gizli yerleri bulunuyor. Birkaç saatlik bombardıman neticesinde Esad halledilebilir. Bu nasıl olsa olacaktır. Bu Türkiye eliyle olmalıdır. Cenevre konusunda Rusların da sürüklemesi de yanlıştır. Şimdiye kadar devam eden güzel politika müdahale ile sürmelidir."
nbsp;Kılıçdaroğlu'nu Suriye politikasının tam bir fiyasko olduğunu öne süren Güzel, Başbakan Erdoğan'ı Esad'a benzetmesi sebebiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu bir an önce istifa etmesi gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki birkaç milletvekilinin dolduruşuna gelerek Reyhanlı'daki olayları Alevi-Sunni meselesi haline getirdiğini öne süren Güzel, "Türkiye'deki Arap Aleviler son derece devletlerine bağlı, Esad'tan farklı kişilerdir. Reyhanlı katliamını düzenleyen kişi, muhaberatın ikinci başkanı CHP heyetine mihmandarlık yapmış ve onları Esad'ın yanına götürmüştür. Başbakana 'hain' diyenler bu hıyanet karşısında utanmazlar mı? Kılıçdaroğlu'nun fiyaskosu karşısında Başbakanın dediği doğrudur. Kılıçdaroğlu hemen istifa etmeli" ifadelerini kullandı.
Güzel, Kılıçdaroğlu'nun Suriye politikasının ihanet derecesinde yanlış ve ters olduğunu iddia ederek, "Eli kanlı diktatörü bir demokratik lidere benzetmesine sosyalistler bile tahammül edemedi. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki söyledikleri tutarsızdır. Kendi itibarını yemektedir. CHP de daha tarihinde bu kadar çapsız bir lidere sahip olmamıştır" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...