Bu köyde yaşayanlar bir anda milyoner oldu!

Düzenleyen:
Bu köyde yaşayanlar bir anda milyoner oldu!

DÜNYA Haberleri

İspanyol iş adamının mirasını doğduğu köyde yaşayan insanlara bırakmasıyla ülkenin kuzeyindeki Cerezales del Condado köyünde yaşayan 80 kişi bir anda milyoner oldu.

Corona biralarının sahibi milyarder iş adamı Antonino Fernandez Ağustos ayında 99 yaşındayken vefat etti. Fernandes servetinin bir kısmını doğup büyüdüğü köyde yaşayanlara miras bıraktı.

HER BİRİNE 2.49 MİLYON DOLAR BIRAKTI

Russia Today'in haberine göre Fernandez 80 kişinin her birine 2.49 milyon dolar bıraktı. 13 çocuklu bir ailenin 11'inci çocuğu olan Fernandez fakir bir ailede dünyaya gelmişti. Ailesinin okul masraflarını karşılayamaması nedeniyle 14 yaşındayken okulu bıraktı. Meksika'ya göç eden Fernandez, 32 yaşında Grupo Modelo şirketinin CEO'su oldu. Ürettikleri Corona marka birayı Meksika'nın en popüler birası haline getirerek büyük başarı sağladı.

KÖYÜ ADINA VAKIF KURDU

İspanya kralı Juan Carlos tarafından bedensel engelli çocuklar için yaptığı çalışmalarla onur nişanına da layık görülen Fernandez, 2009 yılında köyü adına bir vakıf kurarak bölgedeki halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çabaladı. Fernandez bu vakıfta çalışan 300 kişiye de servetinin bir kısmını bıraktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...