Fenerbahçe'de yeni hoca Yanal

Fenerbahçe'de yeni hoca Yanal

SPOR Haberleri

Dün Yüksel Çağlar'ın aracılığıyla Yanal'la İstanbul'da bir araya gelen Yıldırım el sıkıştı. Resmi açıklama bugün yapılacak. Eskişehir'e 1 milyon dolarlık tazminat ödenecek.

F.Bahçe camiası Aykut Kocaman'ın şok istifasıyla sarsılırken, yönetim yeni teknik direktörü bulmak için vakit kaybetmedi. Başkan Aziz Yıldırım, aralık ayında görüştüğü, ocak ayında Eskişehir Başkanı Halil Ünal ile uğrunda tartışma yaşadığı Ersun Yanal'ı imza için İstanbul'a davet etti. Yanal'ın transferinin arkasında ise tanıdık bir isim Yüksel Çağlar var. Yıldırım-Ünal kavgasının yaşandığı davetin hem sahibi hem da kavganın ayırıcısı olan Çağlar, Alper Potuk'un F.Bahçe'ye transferinde de başrolü oynayan kişiydi. Çağlar, Bodrum'da Ersun Yanal'la görüşüp hocayı ikna etti ve tecrübeli teknik adam İstanbul yollarına düştü.
ŞAŞIRTMA nbsp;TAKTİĞİ UYGULADI!
Yanal İstanbul'a geldiğinde önce bir şaşırtmaca sergilendi. Önce hava alanından taksiye binen Ersun hoca bir müddet sonra taksiden inerek Yüksel Çağlar'ın özel jeep'i tarafından yoldan alındı. Çağlar'la birlikte Başkan Aziz Yıldırım'la bir araya gelen Ersun hoca kısa bir görüşmenin ardından teklifi kabul etti. Resmi açıklamanın bugün yapılacağı öğrenildi. Sarı-lacivertliler Yanal'ın tazminat bedeli olan 1 milyon doların ödenmesi için Eskişehir Yönetimi'yle temasa geçti. Yıldırım ile arası soğuk olan Halil Ünal'ın ikna edilmesi için yine Yüksel Çağlar devreye girdi. nbsp;
DEVLERİ ELEMİŞTİ
Hocalık kariyerine 1996 yılında Denizlispor'la başlayan 52 yaşındaki Yanal, Yeni Salihli, Ankaragücü, G.Birliği, Manisa, Trabzonspor ve en son Eskişehirspor gibi takımlarda görev aldı. Yanal 2004-05 arası A Milli Takım hocalığı da yaptı. Yanal'ın en dikkat çeken başarısı Blackburn Rovers, Sporting Lizbon, Parma gibi takımları eleyerek G.Birliği ile 2003-04 sezonunda UEFA'da 4. tura nbsp;kadar çıkmasıydı. Yanal'ın elendiği Valencia nbsp;o sene kupayı müzesine nbsp;taşımıştı.

VEYSEL amp;ERKAN FENER'E DOĞRU
F.Bahçe ile her konuda anlaşan Ersun Yanal'ın Eskişehir'den Erkan Zengin ile Veysel Sarı'yı da Kadıköy'e getireceği öğrenildi. Es-Es'in en büyük kozu Alper Potuk'un F.Bahçe'yle anlaşmasının ardından sarı-lacivertli takımın başına geçen Yanal, Aykut Kocaman'ın listesinde olan Veysel Sarı ve Erkan Zengin'in de Kadıköy'e gelmesine onay verdi. F.Bahçe Yönetimi'nin iki oyuncu için Eskişehir'e 6 milyon euroluk teklifte bulunması bekleniyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...