Eroğlu: Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur

Düzenleyen:
Eroğlu: Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur

GÜNDEM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Avrupa Birliği kapısında bekletilmenin teknik bir husus değil, siyasi bir mesele olduğunu belirterek, "Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği kapısında bekletilmenin teknik bir husus değil, siyasi bir mesele olduğunu belirterek, "Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur. Çünkü biz büyük bir milletiz. Büyük işler başarıyoruz. Türkiye hızla büyüyor. Türkiye'nin büyüyen, gelişen kalkınmasının önünü kesmek için maalesef bazı ülkeler planlar yapıyorlar." dedi. Eroğlu, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar Danışma Meclisi İstişare toplantısında, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin süreceğini bildirdi. Hükümetin ve devletin bu konuda kararlı olduğuna işaret eden Eroğlu, teröristlerin her yerde yakalanıp, gereğinin yapıldığına dikkati çekti.

Anayasanın değişmesi gerektiğine değinen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Çok uzun maddeler yerine 12+1 maddelik bir tasarı hazırlandı. MHP ile müzakereler devam ediyor. İnşallah 330'u yakalayacağız. Bu anayasa değişikliği millete getirilecek. Milletin de büyük bir çoğunlukla başkanlık değil, cumhurbaşkanlığı sistemine karar vereceğine inancım tamdır. Çünkü milletimiz gerçekten feraset sahibi. Bu millet zamanında gereğini yapıyor. Başımıza ne zaman bir dert gelse millet hemen çözümü buluyor, kararını veriyor. Türkiye'de milli iradenin üstünde bir irade yoktur."

"Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur"

Eroğlu, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi yıllardır oyaladığına işaret ederek, şunları ifade etti:

"Biz pek çok faslı açtık aslında. 'En zor açılan fasıl çevre faslı' denmesine rağmen çevre faslını açtık. Şu anda Türkiye, AB'nin son zamanlarda aldığı ülkelerin ekonomik durumundan çok daha iyi. Hukukun üstünlüğü ve diğer ekonomik şartlar hepsi uygun. Avrupa Birliği kapısında bekletilmek teknik bir husus değil, siyasi bir meseledir. Türkiye'den çekiniyorlar, işin özü budur. Çünkü biz büyük bir milletiz. Büyük işler başarıyoruz. Türkiye hızla büyüyor. Türkiye'nin büyüyen gelişen kalkınmasının önünü kesmek için maalesef bazı ülkeler planlar yapıyorlar. Plan üstüne planlar yapıyorlar. En son FETÖ şimdi PKK, PYD koridor oluşturmak gibi planlar var. Ama Allah bu millete yardım ediyor. İnşallah onların hesapları alt üst olacak. Milletimiz tekrar şanlı tarih yazacak. Biz büyük bir milletiz. FETÖ terör örgütü ve diğer bazı ülkeler maalesef Türkiye'deki ekonomiyi sarsmak için bir takım operasyonlar yapıyor. Buna karşı tedbirler alıyoruz."

Erken seçim söylentilerine değinen Eroğlu, 2019'da seçim yapılacağını belirterek, herkesin işine bakmasını istedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...