Sanal dolandırıcıları sanal devriyeler yakaladı

/ Kaynak: İHA
Sanal dolandırıcıları sanal devriyeler yakaladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana polisinin Siber Suçlarla Mücadele ekipleri. Kredi kartıyla 3 milyon liralık dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele (SSM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi kartlarını aldıkları kişilerin üzerinden sanal kart çıkartarak 3 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen 8 kişiyi, sanal devriye ile yapılan takipte yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü SSM Şube Müdürlüğü ekiplerine gelen bir kişi, kredi kartı tefeciliği yapan kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak sanal kart çıkartıp harcama yaptığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis, yaklaşık 5 aylık bir sanal, teknik ve fiziki takip sonucunda 8 kişinin vatandaşları dolandırdığını belirledi. Polis ekipleri, savcılıktan alınan izinle 29 Mayıs Çarşamba günü şahısları yakalamak için, 10 ayrı adrese eş zamanlı olarak şafak vakti operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken; gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, başkasına ait çok sayıda kredi kartı çıktı. Yapılan incelemede şahısların kredi kartı tefeciliği yaptığı, borç batağında olan ve kendilerine kredi kartını bırakan kişilerin üzerine sanal kart çıkardıkları, buradan harcama yaptıkları belirlendi. Bunun yanı sıra zanlıların kredi kartlarından harcama yaparak, vatandaşların kredi kartı limitini artırıp harcama yaptıkları öğrenildi. Şahısların bu yolla, yaklaşık 55 kişinin kredi kartından 3 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Zanlılar, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamadan sonra bugün adliyeye sevk edildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...