Dünyanın en zengin 7. ülkesinde açlık yayılıyor

/ Kaynak: OZEL
Dünyanın en zengin 7. ülkesinde açlık yayılıyor

DÜNYA Haberleri  / OZEL

Dünyanın en büyük ekonomilerinden İngiltere'de işten çıkarmalar ve refahta yaşanan düşüşün etkisiyle açlık meselesi büyüyor.

Ekonomik krizle mücadele kapsamında işten çıkarmaların arttığı İngiltere'de, işsizlik ve refahtaki düşüşten dolayı başkalarının dağıttığı yiyeceklere bağlı olarak yaşayan kişiler artıyor. Daily Mail'de yer alan habere göre, İngiliz hayırseverlik kurumları ülkede yarım milyondan fazla kişinin açlık sınırının altında yaşadığına dikkat çekiyor. Ülkedeki en önemli hayırseverlik vakıflarından Oxfam'ın CEO'su Mark Goldring, "Sosyal olanakların kesilmesi, işten çıkarmalar sayesinde açlık ve yaşam şartlarının zorluğu geniş bir kitleye yayılmaya başladı" dedi. Goldring, "Dünyanın en zengin yedinci ülkesinde böyle bir şeyin olması kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

İngiltere 2013'ün ilk çeyreğinde yeniden büyüme dönemine girdi. Ama bu yıl genelinde büyüme oranının yüzde 0,6 olması bekleniyor. IMF geçen hafta Londra'nın büyüme hızını artırması için daha fazla adım atması gerektiği konusunda uyardı.

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...