Meclis Genel Kurulu'nda 'küstah' tartışması

/ Kaynak: CHA
Meclis Genel Kurulu'nda 'küstah' tartışması

Politika Haberleri  / CHA

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan'a yönelik ithamları tartışmalara yol açtı. AK Partili vekiller ile Kürkçü arasında atışmalar yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, CHP'nin, BAŞKENTGAZ'ın ihale süreci ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki gensoru önergesi için toplandı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Başbakan'a yönelik ithamları Genel Kurul Salonu'nda tartışmalara yol açtı. AK Partili vekiller ile Kürkçü arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Gensoruyla ilgili partisi adına kürsüye gelen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Taksim'deki ağaç kesimiyle ilgili Sırrı Süreyya Önder'i omzundan vuranları affetmeyeceklerini ve hesabını soracaklarını söyledi. Kürkçü, İstanbul'un kendilerinden bir işaret beklediğini ifade etti. "Milletin hizmetkarı milleti sopalamaz" diyen Kürkçü, hesap sormak için beklediklerini, ama hükümeti muhafaza etmeye çalıştıklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan'a yönelik Kürkçü'nün 'küstah' ifadesini kullanmasına AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partililer kimsenin kürsüden hakaret etme hakkına sahip olmadığını vurguladı. 'Küstah' ifadesinin hakaret olmadığını savunan Kürkçü ise tartışmalar arasında konuşmasını tamamladı.

Daha sonra kürsüye AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal geldi. Siyasetin disiplinle birlikte hareket etmek olduğunu dile getiren Ünal, 10 yılda milletle kurulan ilişkinin ortada olduğunu vurguladı. Genel başkanla ilişkilerinin ortada olduğunu anlatan Ünal, "Birileri bunu toptancılık, diktatörlük olarak algılıyorsa dönüp geçmişe baksınlar. Biz 9 defa sandığa gittik; yüzde 50 oyla buraya geldik. Bunu kabul etmeyenler varsa bunun hesabını sandıkta görürüz; burda değil." diye konuştu.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...