HDP’lilere bir bir açılıyor

Düzenleyen:
HDP’lilere bir bir açılıyor

GÜNDEM Haberleri

İzmir’de katıldıkları panelde yaptıkları konuşma nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat hakkında ise katıldığı bir gösteride, ‘Suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla iki ayrı dava açıldı.

İzmir’de katıldıkları panelde yaptıkları konuşma nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat hakkında ise katıldığı bir gösteride, ‘Suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla iki ayrı dava açıldı. Yüksekdağ paneldeki konuşmasının bir bölümünde, “Bugün ‘Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Nusaybin’de, Dargeçit’te ve Lice’de bizler kendi kendimizi yönetecek kadar olgunuz’ diyen halkın mücadelesi, işte yüzyıllar boyunca verilen bu insani mücadelenin bayrağının dalgalandırılmasıdır” dediği kaydedildi. Van’da da çeşitli tarihlerde katıldığı etkinliklerde yaptığı konuşmada PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında 11 yıldan 40 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...