Yazar kasa! Quaresma

Düzenleyen:
Yazar kasa! Quaresma

SPOR Haberleri

Ligde golü yok ama 3 kritik maçta etkisi çok. Şampiyonlar Ligi’nde de 5 maçın 4’ünde ve 5 milyon avroluk gelirde onun imzası bulunuyor. Şimdi sırada ise Fener derbisi ve Kiev deplasmanında gruptan çıkıp ilkleri yaşamak var

Ricardo Quaresma, Portekiz basınına yaptığı açıklamada “Bu futbolu gençliğimde sergilesem şu anda 100 milyon avro ederdim” demişti. Altını ise 60-70 milyon avro ödenen günümüz topçularına bağlayarak doldurmuştu. Sözüne dayanarak sağlama yapmamız veya ederini belirlememiz sağlıklı olmaz ama sağlıklı olan bir şey var ki o da Quaresma ve icraatları… 33 yaşındaki futbolcu yıllara meydan okurcasına gençliğinde yapamadıklarını şimdi hayata geçiriyor ve koleksiyonuna yeni kupalar ekliyor. Beşiktaş’ta şampiyonluk gören, yazın arkadaşları tatil yaparken o Avrupa Şampiyonası’nda kupa kaldırıyordu.
Bir şekilde etkili oluyor
Ve yeni sezona da lig anlamında değil belki ama Şampiyonlar Ligi kulvarında çok ama çok iyi başladı… Namağlup Beşiktaş’ın unvanında onun katkısı yadsınamazdı. Siyah-beyazlıların ligde 4 beraberliği var ve hepsi önemli. Bu beraberliklerin üçünde Quaresma’nın asisti var (2 milyon TL’ye yakın bir dolaylı kazandırım). Henüz golle tanışamayan ancak takımını ayakta tutan Portekizlinin etkisi ve vitrini Şampiyonlar Ligi’nde daha parlak, aynı zamanda cezbedici. 5 maçta yenilgisi olmayan 4 beraberliği ve 1 galibiyeti bulunan Beşiktaş’ın skorlarında Quaresma yazıyor. İlk Benfica maçı hariç diğerlerinde Q7 ya gol atmış ya da attırmış.
Beklenti çok büyük
Kulüplerin 1 numaralı geçim ve vizyonel bakış kaynağı olan Devler Ligi’nde grup maçlarında galibiyete 1.5 milyon avro, beraberliğe 500 milyon avro verilirken Quaresma’nın kulübe kazandırdığı para 5 milyon avrolara kadar gidiyor. 4 beraberliğin 3’ünde 1’er golü bulunan karizmatik oyuncu, kulübün 1.5 milyon avro almasında pay sahibiydi. Yine 1.5 milyon avro hak edişin sağlandığı Napoli maçında da 2 asistle öne çıkanlardandı. Sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi için 13 maçta daha süre alması yeterli görünen Quaresma’dan beklenti büyük. Önce Fener ardından Kiev’de ona yine büyük görevler düşecek.

Değişimin sırrı
Ricardo Quaresma’nın bu sezonki farklı performansının arkasında yatan en önemli sebep, Şenol Güneş’in özgürlük tanıması, güven duyması ve belki de en önemlisi taraftar gazıyla (Özellikle Vodafone Arena’da) maçlara çıkması.

+Yetenekleri
+Oyun zekası
+Rabonası
+Duran topları
+Oyuncu
eksiltmesi
+Takımı
ateşlemesi

-Bencilliği
-Çabuk
sinirlenmesi
-Sabırsız
olması
-Oyundan kopması

Q7’NİN PERFORMANSI
MAÇ    SKOR        GOL    ASİST
G.Saray    2-2    -    1
Antalya    3-0    -    1
G.Birliği (D)    1-1    -    1
Başakşehir    1-1    -    1
D.Kiev    1-1    1    -
Napoli (D)    2-3    -    2
Napoli    1-1    1    -
Benfica    3-3    1    -
TOPLAM        3    6

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...