Bakan'a göre Gezi Parkı daha da yeşillenecek

/ Kaynak: AA
Bakan'a göre Gezi Parkı daha da yeşillenecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Gezi Parkı'nda yapılmak istenen yayalaştırmanın, yeşilin arttırılmasıdır. İstanbul'da yeşillendirme en az 20 kat arttı. Allah'ını seven, vatanını seven bunu yazsın"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Gezi nbsp;Parkı da çok fazla gündeme geliyor. Bu tip işlerde siyaset yapamayız. Şehir nbsp;olunca, insan menfaati olunca, o ülkenin, o şehrin menfaatine bakmamız lazım. nbsp;Gezi Parkı'nda yapılmak istenen yayalaştırılmanın, yeşilin arttırılmasıdır. Olan nbsp;proje bu" dedi. İstanbul İnşaatçılar Derneğince (İNDER) düzenlenen "6306 sayılı Afet nbsp;Alanlarının Dönüştürülmesi Yasası ile Kentsel Dönüşüm Pratiği ve Finansal nbsp;Çözümler Semineri"nde konuşan Bayraktar, İstanbul'da yeşili korumaları nbsp;gerektiğini söyledi. Bayraktar, dünyanın geldiği nokta itibarıyla çevrenin son derece nbsp;önemli olduğuna işaret ederek, yapılan binaların çevreci ve enerji sertifikası nbsp;olan binalar olacağını vurguladı. Kentsel dönüşümün bir kulvarının da bu olduğunu dile getiren nbsp;Bayraktar, şöyle devam etti:
"İnsanlara konfor bahşeden, parkı, bahçesi, altyapısı olan, imkan nbsp;varsa rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanan tasarruflu binalar yapmak nbsp;zorundayız. Buna mecburuz. Şimdi Gezi Parkı da çok fazla gündeme geliyor. Bu tip nbsp;işlerde siyaset yapamayız. Şehir olunca, insan menfaati olunca, o ülkenin, o nbsp;şehrin menfaatine bakmamız lazım. Gezi Parkı'nda yapılmak istenen nbsp;yayalaştırılmanın, yeşilin arttırılmasıdır. Olan proje bu. Ağaç taşınıyor ama nbsp;oraya 2 ağaç yerine 12 ağaç dikilecek. Salı Pazarı'nda biz plan yaptık. Dediler nbsp;ki 'Kadıköy'de park alanı az', o plandan vazgeçtik. İstanbul'da eşillendirme en nbsp;az 20 kat arttı. Buna İstanbul'un sahip çıkması lazım. Şu anda istenilen noktada nbsp;değil. İstanbul halkının menfaati doğrultusunda bu imar artışlarını nbsp;engelleyeceğiz. İstanbul'da biz parkları, yeşil alanı, ağaçlandırmayı 100 kat arttırdık. Allah'ını seven, vatanını seven bunu yazsın. İstanbul'un refüjleri, şu nbsp;anda Amerika'dan, dünyanın en modern şehirlerinden daha ilerdedir. Bunları nbsp;bileceğiz. Provakasyonlar ülkeye zarar verir. Biz bu işlerde siyaset yapamayız. nbsp;Biz bu işlerde politika yapamayız. Onun için diyoruz ki 'uçan kuşa da ihtiyacımız nbsp;var'. Bizim herkesle işbirliği yapmaya ihtiyacımız var. Kentsel döşümünde nbsp;başarılı olmak zorundayız, insanlarımız ölmesin diye. Bunun o kadar çok faydası nbsp;vardır ki modernleşeceğiz, kaynak israfından kurtulacağız, inşaat sektörü nbsp;gelişecek."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...