'MAHKEMENİN KARARINDA SORU İŞARETLERİ VAR'

/ Kaynak: CHA
'MAHKEMENİN KARARINDA SORU İŞARETLERİ VAR'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Erdoğan, Topçu Kışlası'nın yapımıyla ilgili İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın soru işareti doğurduğunu söyleyerek, 'İnşaat mı başladı? İhale mi yaptık' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'deTopçu Kışlası'nın yapımı ile ilgili İdare Mahkemesi'nin aldığı kararın soru işareti doğurduğunu söyledi. Erdoğan, "İnşaat mı başladı? Şu anda ihale mi yaptık? Burada soru işaretleri doğuyor. Bu ülkede kimsenin attığı adımı bu kadar dikkati bir kenara koyarak atması doğru değil. Hele hele yargı." diye konuştu. İlim Yayma Cemiyeti'nin toplantısında konuşan Erdoğan, CHP'nin mitingi iptal etmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan şöyle devam etti: "Beşiktaş'ta toplanma kararı verdiler. Taksim'e yürüyeceklermiş dediler. Bırakın yürüsünler dedim. Bunlar ne istiyor? Bunu öğrenelim. Ne istedikleri de belli değil. Ağaç istiyorsanız ağaç verelim. Burada ağaç bol. Bahçelerinize dikilecek ağaç da verelim. Bunlar da böyle bir kararlılık yok. İlla Topçu Kışlası olmaz diyorsanız kusura bakmayın bu olacak. Daha önce olup da yıkılanı biz yapıyoruz."
İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı da yorumlayan Erdoğan, "İdare Mahkemesi bakıyorsunuz bir karar veriyor. İdarenin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması dedi. İdare kim Kültür Bakanlığı. İnşaat mı başladı? Şuanda ihale mi yaptık? Burada soru işaretleri doğuyor. Bu ülkede kimsenin attığı adımı bu kadar dikkati bir kenara koyarak atması doğru değil. Hele hele yargı. Şuanda muhalefet bu tür kararın arkasında durarak konuşuyor." ifadelerini kullandı.
CHP'nin yanlış yapmamasını isteyen Erdoğan, "Ben CHP'ye diyorum ki, bu tür provokasyonların içine girme. Yanlış yapıyorsun. Doğabilecek her türlü yanlışın faturası senindir. CHP'nin bu noktada çok hassas çok dikkatli olması gerekir. Türkiye'nin çözüm sürecinde olduğu bir dönemde bu tür adımın atılması düşündürücüdür." şeklinde konuştu.
Türkiye'de milletin dediğinin olacağını anlatan Erdoğan, "Bir avuç kaymak tabakanın bu ülkeye dayatma yapmasına da müsaade etmeyiz. Bu ülkede kaymak tabakanın dediği olmuyor. Bu ülkeyi artık bir kısım medya yönetmiyor. Bu ülkede sadece milletin dediği olur. Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemin bitirilmesini istiyoruz. Oradaki projeye onay veren CHP'nin kalabalıkları tahrik etmekten vazgeçmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...