Karaburunlu minikler coşturdu

/ Kaynak: İHA
Karaburunlu minikler coşturdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Karaburun Mordoğan'da Süleyman Nihat Üzümcü Anaokulu öğrencilerinin gösterileri izleyenleri büyüledi

İzmir'in Karaburun Mordoğan beldesi Süleyman Nihat Üzümcü Anaokulunda "Okulöncesi Eğitim Programı" kapsamında düzenlenen yıl sonu gösterilerinde, minikler izleyenleri coşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi projesi kapsamında hazırlanan ve Talim Terbiye Kurulu kararı ile kabul edilen "Okulöncesi Eğitim Programı, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce belirlenmiş ülke genelinde 10 ilde pilot uygulama kapsamına alınmış okullarda deneme amaçlı uygulanmaya başlandı.

İzmir'in Karaburun Mordoğan beldesi Süleyman Nihat Üzümcü Anaokulunda "Okulöncesi Eğitim Programı" kapsamında düzenlenen yıl sonu gösterilerinde, minikler izleyenleri coşturdu. Programa katılan Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoy, "Geçen yıl Karaburun ve Mordoğan'da müstakil anaokulu müdürlüğü kurduk. Mordoğan da 39 öğrencimiz, Karaburu'nda 50 öğrencimiz var. Belediyemiz, esnafımız ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bu sene Mordoğan'da bir de kreş oluşturduk. Bugün burada öğrencilerimiz yıl sonu gösterilerini sergiliyor ve Süleyman Nihat Üzümcü'nün adını da yaşatıyorlar" dedi.

Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedri Yeltekin ise Milli Eğitim Bakanlığı Okulöncesi Eğitim Programı kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen okul öncesi eğitime yönelik çalışmaları UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nde topladığı bağışlarla destek verdiğini anlatan Yeltekin, şöyle konuştu: "Okula erişim için gerekli temel ihtiyaçları karşılamada zorluk yaşanan ve nüfusun fazla, okullaşma oranının düşük olduğu yerlerdeki okullara ilk kez kayıt yaptıracak dezavantajlı çocukların, okul öncesi eğitimlerinde gerekli sağlık, temizlik, kıyafet ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için yardım yapılmaktadır. Bu program İzmir'de 13 anaokulunda uygulanmakta olup, Karaburun Mordoğan Süleyman Nihat Üzümcü Anaokulunda 0–36 aylık çocuklara uygulanan eğitimler başarıyla sonuçlandırılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonu gösterisinde bir yıl boyunca almış oldukları eğitimi çeşitli gösterilerle tüm velilerimize sergileyerek davetlilerin büyük beğenisini kazanmışlardır. Bu da okul öncesi eğitimin çocuklarımıza sosyal, kültürel ve fiziksel becerilerinin küçük yaşta kazandırılmasının önemini göstermiştir. Bu başarıda öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve duyarlı velilerimizin çok büyük katkıları olmuştur. Çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarak teşekkür ediyorum."

Program sonrası projeye destek veren hayırsever vata

nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...