'Gelecek parlak'

Düzenleyen:
'Gelecek parlak'

SPOR Haberleri

Hollandalı teknik adam saha içinde her şeylerini verdiklerini belirterek, böyle devam ettikleri sürece önlerinin açık olduğunu söyledi.

Fenerbahçe favori olarak çıktığı derbide Beşiktaş’la 0-0 berabere kaldı. Medipol Başakşehir’in de puan kaybetmesinin ardından Beşiktaş’ı yenerek zirveyi daha da sıkıştırmayı planlayan sarı-lacivertliler derbiden 1 puanla ayrıldı, farkı kapayamadı ama Dirk Advocaat umutluydu. Karşılaşmada her şeylerini verdiklerini ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, “Böyle devam edersek Fenerbahçe’nin geleceği parlak” dedi. İstatistiklere de yansıyan şekilde keyifsiz bir derbi oynanmasına rağmen “Gerçek bir derbiydi” diyen Advocaat, “İki iyi takımın mücadelesini izledik. Çok fazla pozisyona giremedik ama rakibimize de tek bir pozisyon bile vermedik. Sahada savaşçı ruhu vardı. Takımımız çok çalıştı. Beşiktaş gibi bir takıma karşı çok pozisyon bulamazsınız. Yine de 3-4 pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Şunu da unutmamamız gerek rakibimiz de Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takım” dedi.

“Beşiktaş korktu”

Advocaat, Fenerbahçe’nin futbolunun övülmesi gerektiğini dile getirerek, “Erken şekilde baskı yaptık ve rakibimizi çıkartmadık. Korktuklarını düşünüyorum. Beraberlik onlar için yeterliydi. Bizim puan farkını kapatmamız için kazanmamız gerekiyordu. Dolayısıyla bizim oyunumuz çok daha enerjikti” ifadelerini kullandı.  Emenike’nin yurt dışına çıkış nedeninin sorulması üzerine Advocaat, “Emenike’nin annesi hastaydı ve onu görmeye gitti. Biz oyuncularla ilgili iyi tarafları görmeye çalışırız. Kendisi tatilde değil” şeklinde cevap verdi. Hollandalı çalıştırıcı 3 hafta sonra sahalara dönen Lens hakkında ise, “Bir sakatlık atlatmıştı ve ilk 11’de olması ağır olacaktı. Ben aslında kendisini kadroya almayacaktım. Konuştuğumuzda 15-20 dakika oynayabileceğini söyledi ve oynadı” açıklamasında bulundu. 

Koridorda arbede

Derbide ilk yarının sonunda ortalık bir anda karıştı. Van Persie’nin 45+1’de kullandığı serbest vuruşta top dışarı gitti. Fenerbahçeliler topun Fabri’den çıktığını işaret etti ancak Hüseyin Göçek aut kararı verdi. Bu karar sonrası ortam gerildi. Uzun bir süre itiş kakış yaşandı, Josef de Souza, Tolgay Arslan’ın boğazına yapıştı. Olaylar güçlükle sakinleştikten sonra hakem Hüseyin Göçek kartını kullanmadı. Saha içindeki gerilim ilk yarı düdüğü bittikten sonra tünelde devam etti. Her iki takım futbolcuları içeri girerken, gerginlik sürdü. Bu esnada Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson ile Fenerbahçeli futbolcular arasında kavga çıktı. Tünelde büyük kargaşa yaşanırken, her iki takımın teknik ekipleri olayın daha büyük bir kavgaya dönüşmesini engelledi. Araya giren yedek oyuncular da ortalığı sakinleştirmek için büyük çaba gösterdi. Yaşanan gerilimde Fenerbahçeli Lens de Atiba’yı sakinleştirmeye çalıştı.

Taraftarlar da kapıştı

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından Ülker Stadyumu dışında olaylar yaşandı. Söğütlüçeşme metrobüs istasyonunda olaylar yaşandı. Statta bir süre bekletildikten sonra polis gözetiminde metrobüs istasyonuna götürülen iki takım taraftarları karşılaştı. Birbirlerine giren taraftarları polis biber gazı kullanarak dağıttı ve iki kişiyi gözaltına aldı. 

Yürek hoplatan giriş!

Beşiktaş’ın tandem oyuncusu Tosic 81. dakikada Lens’in kaval kemiğine tabanıyla basınca yürekler ağza geldi. Başta sakatlıktan yeni çıkan Lens olmak üzere Advocaat ve sarı-lacivertli futbolcular hareketin kırmızı kart olması gerektiğini söylerken sosyal medyadaki taraftarlar da hakem Hüseyin Göçek’e veryansın etti.  

Tek kale oynadık

Derbinin ardından konuşan Fenerbahçe’nin defans oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, “Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Denedik. Tek kale oynadık. Pozisyon vermedik. 2-3 pozisyona da girdik.  Gol atsaydık kazandırdık. Her şeyi denedik ama olmadı, üzgünüz” dedi.

Sow boş geçti

Fenerbahçe’nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, Beşiktaş’a karşı forma giydiği bir maçta ilk kez gol sevinci yaşayamadı. Beşiktaş’a karşı oynadığı 7 maçta da fileleri havalandıran (8 gol) Sow, 8. kez forma giydiği siyah-beyazlıları bu kez boş geçti.

Namağlup Volkan

Sarı-lacivertlilerin file bekçisi Volkan Demirel, Kadıköy’de Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı kaybetmeme geleneğini dün de devam ettirdi. Tecrübeli kaleci, Kadıköy’de Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı forma giydiği 27 karşılaşmada 18 galibiyet ve 9 beraberlik yaşadı. 

Derbi kapalı gişe

Fenerbahçe’nin Ligin 13. haftasında evinde Beşiktaş’ı konuk ettiği maçta tüm biletler satılırken, ayrıca cezalı olan kombine sahipleri de biletlerini başkalarına devrettiler. Bu şekilde derbi kapalı gişe oynanırken, Vodafone Arena’nın rakip takım seyirci kapasitesi sebebiyle 2500 değil 1900 Beşiktaş taraftarı maçı Ülker Stadyumu’nda takip etti.

Obradovic imzalayacak

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sayfasından erkek basketbol takımının başantrenörü Zeljko Obradovic ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı. Obradovic ve ekibiyle yapılan anlaşmanın ardından salı günü saat 14:00’te Ülker Stadyumu’nda bir imza töreni düzenlenecek. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...