20 ayın en düşüğünü gördü!

Düzenleyen:
20 ayın en düşüğünü gördü!

Ekonomi Haberleri

İtalya'da yapılan tarihi anayasa referandumundan 'hayır' sonucu çıkmasının ardından Başbakan Matteo Renzi'nin istifa etmesi, Euro'nun büyük değer kaybı yaşamasına neden oldu.

1.0685 ile açılan Euro/Dolar paritesi, bir ara 1.0505 dolara kadar düşerek, son 20 ayın en düşük seviyesine indi. Ardından hafif bir yükselişle 1.0539 dolara çıktı. Bu, aynı zamanda euronun hazirandan beri yaşadığı en büyük günlük düşüş oldu. Şu dakikalarda ise 1.0639 seviyesinden işlemde.

AB KARŞITLARININ ELİ GÜÇLENDİ
İtalya'da yapılan referandumda, kritik anasaya değişiklikleri oylandı. En önemli maddesi, Senato'nun yetkilerinin azaltılması olan değişiklik paketinin referandumda reddedilmesi üzerine İtalya Başbakanı Renzi, daha önce söz verdiği gibi istifa kararı aldı.

Yapılacak olası bir erken seçimde ise İtalya'nın Euro Bölgesi'nden ayrılmasını savunan popülist 5 Yıldız Hareketi'nin iktidara gelme ihtimali yüksek. 5 Yıldız Hareketi, iktidara geldiği takdirde, bu konuyu referanduma götüreceğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...