'Kur artışının etkisini en aza indireceğiz'

Düzenleyen:
'Kur artışının etkisini en aza indireceğiz'

Ekonomi Haberleri

Ekonomide gözler, bugün piyasayı canlandırıp, yatırımları hızlandıracak kararlar içeren kararlarda. Geçtiğimiz hafta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan tedbirler bugün açıklanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü “Dövizdeki gelişmeler elbette çok önemli. Ekonomi yönetimi olarak, bu gelişmeleri elbette yakından takip ediyoruz. İnşallah, perşembe günü (bugün), son dönemdeki gelişmelerle ilgili aldığımız tedbirleri açıklayacağız. Bu tedbirlerle, döviz kurundaki artışın ekonomiye etkisini en aza indireceğiz” dedi. Sanayi üretiminin kalitesini artırarak, ülke ekonomisinin hedeflerine ulaşmasının kilit nokta olduğunu söyleyen Özlü, “Bakınız, birkaç haftadır döviz kurundaki yükselişe odaklanıp kaldık. Elbette çok önemli ve yakından takip ediyoruz ama ana gündem yatırım, üretim, ihracat ve teknolojinin önündeki yapısal problemleri çözmemizdir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...