Orta Avrupa'da sel paniği, 4 ölü, 8 kayıp

/ Kaynak: İHA
Orta Avrupa'da sel paniği, 4 ölü, 8 kayıp

DÜNYA Haberleri  / İHA

Orta Avrupa'da aşırı yağış sonrası meydana gelen heyelan nehir taşmaları sonucu en az 4 kişi hayatı kaybetti. Olaylarda en az 8 kişi de kayboldu.

Orta Avrupa'da aşırı yağış sonrası meydana gelen heyelan nehir taşmaları sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda en az 8 kişi de kayboldu. nbsp;Avusturya, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde acil durum çağrısı verilirken bazı bölgelerde yüksek seviyede sel baskınları yaşandı. Binlerce insan evlerini boşaltırken Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da sel sularının bataklık oluşturabileceği korkusuyla önlemler alındı. Orta Avrupa'da birçok anayol ve alan yağmur sonrası kapanırken bazı noktalarda da elektrik kesintileri yaşandı. Prag'da metro istasyonları kapanırken okullar ve işletmeler de önlem amacıyla kapatıldı. Hayvanat bahçesindeki hayvanlar tahliye edildi. Çek Cumhuriyeti Başbakan'ı Petr Necas ise açıklamasında, "İnsanların sağlığını ve hayatını korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu gece ve yarın oldukça kritik" dedi. nbsp;Prag'ın dış kesimlerinde aşırı yağmur sonrası çöken bir evde 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişinin de kaybolduğu ifade edildi. Ölenlerden birinin 50 yaşında bir adam olduğunu ve Prag'ın kuzey doğusunda bir nehir kenarında bulunduğunu ifade eden yetkililer 2 kişinin de kentin güney batısında da kaybolduğunu kaydetti.
nbsp;Avusturya'da ise meteoroloji yetkilileri 2 ayda yağacak yağmurun yalnızca 2 haftada yağdığını ifade etti. Salzburg yakınlarında bir kişinin heyelanın altında kalarak hayatını kaybettiği belirtildi. Yetkililer ayrıca Salzburg yakınlarında 2, Vorarlberg yakınlarında da 3 kişinin kaybolduğunu kaydetti. Salzburg'un güneyinde ordu sivil halka yardım çağrısında bulunurken heyelan sonrası kapanan yolların temizlenmesi çalışmalarına başladıklarını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...