Öğrencilerin finalleri erteleme talebi kabul edilmedi

/ Kaynak: CHA
Öğrencilerin finalleri erteleme talebi kabul edilmedi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Ege Üniversitesi'nde toplanan bir grup öğrencinin finalleri erteleyin talebi reddedildi.

Ege Üniversitesi (EÜ)'nde bir grup öğrenci, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için kampüs alanında toplanarak rektörlüğe yürüdü. Rektörlüğün bahçe kapısını yüklenerek açan öğrenciler, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan final sınavlarının ertelenmesini talep etti. Öğrenciler Rektör Yılmaz'la görüşemedi ancak yaklaşık 4 saatlik bekleyişin ardından EÜ Senatosu toplanarak, iptal yetkisinin YÖK'te olduğunu açıkladı ve talebi reddetti. Taleplerinin kabul edilmemesi üzerine yaklaşık 10 kişilik öğrenci grubu, işgal amacıyla rektörlük binasına girdi. Diğer öğrenciler ise buna itibar etmeyerek rektörlük bahçesinden ayrıldı. nbsp;EÜ Kampüsü'nde sabah toplanan öğrenciler, rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. "Rektör uyuma, sınavları ertele", "Halk sokakta sınavını veriyor, sınavları ertele" slogan ve pankartları eşliğinde rektörlük kapısına kadar gittiler. Öğrenciler, kapalı kapında bir süre bekledi. Bazıları aralarından seçecekleri beş kişilik temsilcinin rektörle görüşmesi isteğini belirtirken bazı öğrenciler de grubun tamamının içeriye girmesi gerektiğini söyledi.
Kısa süren bekleyişin ardından rektörlük kapısını yüklenerek açan öğrenciler, bahçeye girerek rektörlük binası merdivenlerinin önünde toplandı. Rektör Yılmaz ile görüşmek istediklerini söyleyen öğrencilere görevliler, kendisinin binada bulunmadığı söyledi. Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, Yılmaz'ın gelmesini istedi. Gelmemesi ve sınavların ertelenmesi talebinin kabul edilmemesi halinde binayı işgal edeceklerini söylediler. Daha sonra öğrencilere açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, "EÜ öğrencilerinin mağdur olmaması için mazeret sınavlarını koşulsuz olarak yapıyoruz." dedi. Mazeret sınavlarına şartsız ve raporsuz girebilmelerini yeterli görmeyerek finallerin ertelenmesinde ısrar eden öğrenciler, bir süre daha sloganlar eşliğinde bekleyişi sürdürdü. Saat 15.00 sıralarında ise EÜ Senatosu'nun acilen toplandığı, sınav erteleme yetkisinin YÖK'te olduğunu belirttiği aktarıldı. Sınavlar ertelenene kadar rektörlük bahçesinde bekleyeceğini söyleyen öğrenciler arasında daha sonra anlaşmazlık çıktı. Yaklaşık 10-15 kişilik grup, rektörlük binasına girdi. Buna karşı çıkan öğrencilerin büyük bölümü ise bahçeyi terk etti. Öğrencilerin tamamen dağılmasıyla her şey normale döndü, diğer öğrenciler de binadan çıktı. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...