CHP: PKK amacına asla ulaşamayacak

Düzenleyen:
CHP: PKK amacına asla ulaşamayacak

GÜNDEM Haberleri

CHP olağanüstü MYK toplantısı sonrası yayımlanan bildiride, "Milletimize karşı alçakça saldırılarla dolu tarihine yeni bir katliam ekleyen PKK terör örgütü, işlediği bu suçlarla amacına asla ulaşamayacaktır." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. İstanbul'daki terör saldısının ele alındığı, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir bildiri yayımlandı. İstanbul'da yaşanan terör saldırısında şehit olan polislere ve yurttaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, millete başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenen bildiride, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde insanlığa karşı apaçık suç işleyen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Bilinmelidir ki milletimize karşı alçakça saldırılarla dolu tarihine yeni bir katliam ekleyen PKK terör örgütü işlediği bu suçlarla amacına asla ulaşamayacaktır. Bu eli kanlı şebeke ve bu şebekeden beslenenler, Cumhuriyete, demokrasiye, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne aşık halkımızın sarsılmaz iradesiyle yenilecektir." görüşüne yer verildi.

Bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de kamu düzeninin sağlanması, huzur ve güven ortamının kurulması, terörle mücadele edilmesinin hükümetlerin görevi olduğuna işaret edilen bildiride, yaşanan yönetim zafiyeti nedeniyle bir yılda meydana gelen 17 büyük saldırıda, 360'ın üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği, bin 800'den fazla vatandaşın yaralandığı ileri sürüldü. Bildiride, şunlar kaydedildi:

"Hükümet makamları yalnız kınama mesajı yayınlayacak değil, bu olaylar yaşanmasın diye önlem alınacak yerlerdir. Bu açıdan gereken özeleştiri açıkça yapılmalı, terör örgütlerine alan bırakan yönetim zafiyeti son bulmalıdır. İktidar, ülkemizin akılcı, bilimsel, sürdürülebilir ve milli bir terörle mücadele politikasına ihtiyacı olduğunu vakit geçirmeksizin kabul etmelidir. Bu bağlamda, terörle mücadeleyi zaafa düşüren, güvenlik güçlerimizin etkin mücadelesini engelleyen uygulamalardan vazgeçilmeli, huzur ve güven ortamını zedeleyen, toplumsal barışımıza zarar veren anti demokratik uygulamalar bir an önce son bulmalıdır. CHP terörle mücadelede hükümete her türlü desteği vermeye hazırdır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...