Yağmura aldırmadan teröre karşı kenetlendiler

Düzenleyen:
Yağmura aldırmadan teröre karşı kenetlendiler

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da 44 kişinin şehit olduğu 155 kişinin yaralandığı terör saldırısı Tekirdağ’da Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen basın açıklamasıyla lanetlendi. Basın açıklamasına yağmura rağmen yüzlerce kişi katıldı.

Süleymanpaşa Bedesten Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile iki belediyenin çalışanları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Başkan Albayrak yaptığı konuşmada, Türk bayrağının dalgalandığı süre içerisinde ne kadar şehit verilirse verilsin Türkiye’nin gücünün her zaman yerinde olacağını söyleyerek, “Gücümüzü al bayrağımızdan alıyoruz. Uzun zamandır Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunlara alet olmamak için de yıllardır mücadele ediyoruz. Terörün başladığı 1984’lü yıllarda Diyarbakır’da görev yapmış bir belediye başkanınız olarak oradaki insanların, Kıbrıs Harekatı’na gönüllü gitmek için yüzlerce insanın başvuru yaptığını bilen bir insanım. Oradaki insanların asla ve asla bu günkü azgın PKK ile ilgileri yok, bundan emin olmanızı istiyorum. Ama ne oldu da bu günlere geldik, ne oldu da her gün şehit veriyoruz. Bu artık son olmalı. Türkiye artık bu kötü günleri yaşamamalı” dedi.

“BU HAİN SALDIRI BİZİ İÇİMİZDEN, CİĞERİMİZDEN YARALADI”

Başkan Albayrak, spor müsabakasında görevi sorun çıkmasını önlemek olan güvenlik güçlerine haince bir saldırı düzenlendiğini belirterek, “Maç dediğin, spor dediğin insanların kucaklaştığı, kardeşliğin yaşandığı, müsabakadan sonra orada sadece görevi sorun çıkmasını önlemek olan masum ve güçlü güvenlik güçlerimize yapılan bu hain saldırı bizi içimizden, ciğerimizden yaraladı. Ama şunu herkes bilsin ki biz büyük bir ülkeyiz, asla ve asla terör denen bu belaya taviz vermeyiz, vermeyeceğiz de. Artık biz kenetlenmek zorundayız. Nasıl ki 15 Temmuz’da 940 bin Tekirdağlı terörün başka bir belası dinci terör örgütüne karşı dik durmuşsa, PKK’dır, DAEŞ’idir böyle lanetlenmiş toplumların yapacağı terör saldırıları bizi yıldırmayacaktır. Artık bütün siyasilerimize sesleniyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sesleniyorum. Tüm siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Eğer konu vatansa gerisi teferruattır. Şimdi konu vatan olmuştur artık. Bütün siyasilerimize sesleniyorum, lütfen artık birleşin” diye konuştu.

“BİRBİRİMİZE ARTIK EN FAZLA KENETLENMEMİZ GEREKEN NOKTAYA GELDİK”

Albayrak’ın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Artık biz bu ülkede kanla, gözyaşıyla yaşamımızı sürdürmek istemiyoruz. Bu ülkede çocuklarımızın serpilmesini, büyümesini ve insanca yaşamasını istiyoruz. Bizim kardeşliğimize uzanan eller, bu ülkenin bütünlüğünü, bu ülkenin birliğini dağıtmak için uğraşan beyinlere lanet olsun. Ama lanet etmekten daha fazla bir şeyler yapmak lazım. Birbirimize artık en fazla kenetlenmemiz gereken noktaya geldik. İstiklal savaşı vermiş bir ırkın çocukları olarak, bugün siyasi parti ayrımı gözetmeksizin birbirimizi sevsek de sevmezsek de bu ülkeyi bize emanet eden ecdadımızın mirası adına, bir yumak bir bütün olmak günüdür. Yüce Rabbimden şunu diliyorum. Gözümüzdeki perde artık kalksın. Bizim bizden başka bir dostumuz yok. Özel bir coğrafyada yaşıyor olabiliriz. Ama yaşamak bizim de hakkımızdır. Birilerinin enerji koridorlarındaki çıkarları ya da dünya ekonomisindeki dengeler, jeopolitik konumları beni hiç ilgilendirmiyor. Ben bu ülkede Allah’ın bana bahşettiği canı ta ki o alıncaya kadar insanca ve güven içinde yaşamak istiyorum. Bütün Türkiye yurttaşının da aynı haklara sahip olduğuna inanıyorum. Ah ederek, vah ederek artık bir şey yapılmıyor. Giden canlarımız geri gelmiyor. Artık bu son olsun. Bunun tek çözümü bizim dayanışmamızdır. Hangi boyutta olursa olsun sonuna kadar lanetliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...