Esad, Halep'te katliam yapıyor!

Esad, Halep'te katliam yapıyor!

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin müttefiki İran komutasındaki Şii milisler, doğu Halep'te yaklaşık yüzbin sivilin bölgeden tahliyesini zorlaştırarak susuzluk ve açlığa mahkum ediyor.

Beşşar Esed rejimi ve Şii milisler, 4,5 aydır kuşatma altında tuttukları doğu Halep'teki sivilleri 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan vuruyor.
27 GÜNDE 991 SİVİL KATLEDİLDİ
Son 27 günde 991 sivili öldüren rejim ve Şii milisler, geçen hafta su deposunun bulunduğu Bab Neyrab semtini ele geçirdikten sonra kuşatmadaki bölgenin suyunu kesmişlerdi. Sivillerin güvenli tahliye çağrıları sürerken, İran komutasındaki Şii milisler, kontrol ettikleri hatlarda çıkışa izin vermiyor. Şii milislerin Halep'te çatışma bölgelerindeki sivilleri belli bir noktaya yönlendirdiğini belirten muhalif komutanlardan Ahmed Hamami, “Binlerce aile milislerin kontrolündeki Ensari semtine geldi. Büyük katliamların gerçekleşmesinden korkuyoruz” ifadelerini kullandı.
YİYECEK, SU VE ELEKTİK YOK
Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari ise, “Muhalif bölgelerden rejim tarafına dün 2 bin kişi geçti. Halep'te 100 bin sivil kuşatma altında kaldı. Yiyecek, su, elektrik yok. Binaların enkazı altında canlı insanlar var ama kurtaramıyoruz onları. Ekipmanlarımız zarar gördü. Akaryakıt temin edilemediğinden kurtarılmayı bekleyenlere ulaşmakta aciziz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...