Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...

Düzenleyen:
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, şehitlerine veda ederken hainlere inat ‘tek yürek, tek yumruk’ oldu. Tarifsiz acı bizi bir defa daha kenetledi

Memleketin dört bir yanında aynı acı... Hüseyin, Âdem, Soner, Okan, Uğur, Bora, Metin, Yasin... Uzayıp giden bu liste, canımızdan can kopardı. 36’sı polis memuru, 44 vatan evladını kaybettik. Ateş bu defa sadece düştüğü yeri yakmadı! 80 milyon vatandaş, bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat büyüklüğünü gösterip, acıyı bal eyledi... Gözyaşlarımız, Türkiye’nin dört bir yanına dağılan şehitlerimiz için aktı. Hep bir ağızdan terörü lanetledik. Sağcısı solcusu, genci yaşlısı, kadını erkeği bu vatan için gözünü hiç kırpmadan can veren polislerimize destek oldu. Halk, elini polisin omzuna koyup “Biz biriz, bütünüz” mesajını verdi. Bu tablo ülke düşmanlarını, vatan hainlerini kahretti. Devlet de “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Kalleşler çok ağır bedel ödeyecek” sözünü verdi. 

İstanbul’da çifte bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, Türkiye’nin çeşitli illerinde ebediyete uğurlandı. Kanlı saldırıda şehit olan 44 kişi geride yarım kalmış hikâyeleri, gözü yaşlı eşleri, anneleri ve çocukları bıraktı.
Âdem, Hüseyin, Soner,  Okan, Uğur, Bora, Metin, Yasin... Acı bir liste uzayıp gidiyor. Beşiktaş’taki patlama sonrası şehit haberleri İzmir’den Kayseri’ye, Adana’dan Zonguldak’a yurdun dört bir yanına ateş düşürdü. Alçak saldırılarında şehitlerden geriye yürek burkan hikâyeler kaldı. Kimi evlilik hayali kuruyordu, kimi evine gidip çocuklarıyla buluşmanın heyecanını yaşıyordu. Yurdun çeşitli yerlerinde şehadet haberleri ile birlikte feryatlar da yükselmeye başladı. Önce şehitlerin acı haberleri ardından onların Türk bayrağına sarılı tabutları memleketlerine gitti. Teker teker helallik için şehitler son kez baba ocaklarına götürüldü. Feryat ve ağıtların arşa yükseldiği evlerde şehit yakınlarının ağzından düşen ‘Vatan sağ olsun’ sözleri teröre en güzel cevap oldu. Kanlı saldırıda şehit olan polis memuru Hüseyin Akyüz’ün Bursa’daki baba ocağında sabaha kadar Kur’ân-ı kerim okundu. Şehidin evinin önüne yakılan ateşin etrafına toplanan kalabalık evlatlarının naaşını saatlerce bekledi. 

Memleketin her köşesinde şehitler ebediyete uğurlanırken bir yandan da patlamada yaralananların tedavisi için hastanelerde doktorlar zamanla yarışıyordu. Tedavisi süren çevik kuvvet polisi Tugaycan Kızılırmak’tan maalesef yürek burkan haber geldi. Kaldırıldığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kızılırmak şehit oldu. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Saldırıda şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Hakan Tanrıkulu, dün memleketi Sinop’un Durağan ilçesinde 10 bin kişinin katıldığı törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende anne Ayşe Tanrıkulu ve baba Bekir Tanrıkulu ayakta durmakta güçlük çekti. 
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
Beşiktaş’ta şehit olan Çevik Kuvvet polisi Yasin İke (24) ve Özel Harekât polisi Osman Börklüoğlu (25) Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehitlerinin feryatları yürek burktu.

İZMİR
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
2. EVLADINI BEKLİYORDU
Son veda eşinin üniformasıyla 

Şehit düşen polis memuru Hüseyin Dalgılıç, İzmir’de çok sayıda kişinin katıldığı cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin polis eşi 7 aylık hamile Çiğdem Dalgılıç, törene eşinin üniformasıyla katıldı. 1,5 yaşında Karaca isminde bir de kızı olan Çiğden Dalgılıç, başını dik tutarak şehidin tabutu önünde nöbet tuttu. 

BURSA
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
ONLARI TERÖR AYIRDI
Şehit Hasan’ı ikiz kardeşi uğurladı

Beşiktaş’ta gerçekleşen saldırıda şehit düşen polis memuru Hüseyin Akyüz, Bursa’da gözyaşları içinde uğurlandı. Törende, en zor anları ise şehit polisin ikizi Hasan Akyüz yaşadı. Akyüz, dakikalar farkıyla dünyaya geldiği ve hayatının hemen her anını beraber yaşadığı kardeşinin cenazesinin başında gözyaşlarına boğuldu. 

SİNOP
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDULAR
Berkay’ın töreninde gözyaşları sel oldu!

İstanbul’daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş, memleketi Sinop’ta son yolculuğuna uğurlandı. Çok sevdiği Fenerbahçe takımının bayrağıyla tabutu kaplanan Berkay’ın cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. 

D.BAKIR
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
KÜRTÇE AĞIT!
‘Beladan kaçtık bu acı yine kapımızı çaldı’

İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan minibüs şoförü Velat Demiroğlu’nun cenazesi, memleketi Diyarbakır’da Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Defin sırasında, Demiroğlu’nun bazı yakınları fenalık geçirdi. Baba Mehmet Demiroğlu, büyük acı hissettiklerini belirterek “Buradan bu beladan kaçtık İstanbul’a gittik. Bela yine geldi kapımızın önünde. Biz ne yapalım şimdi” dedi.

ZONGULDAK
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
Minik Duru hem ağladı hem ağlattı

İstanbul’daki kanlı saldırıda hayatını kaybeden Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun (43) naaşı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Törende şehidin çocukları Duru ve Kaan’ın, babalarının tabutuna dokunup ağlaması yürek burktu. Duru’nun, annesinin yanında babasının fotoğrafına dokunup ‘Babam’ diyerek hıçkırıklara boğulması herkesi ağlattı. 

MALATYA
Memlekette aynı acı! Kayseri'den Muş'a İzmir'den Sinop'a...
“HAKKIM HELAL OLSUN OĞLUM”
2 şehit yan yana...

Beşiktaş’taki bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen ve 23 yaşındaki Okan Doğan, memleketleri Malatya’da gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı. Cenaze törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de katıldı. Şehit Okan Doğan’ın annesi Elif Doğan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, teröre lanet okudu. Baba Yusuf Doğan ise tabuta sarılarak “Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum” diye gözyaşı döktü. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...