Köşk’te ‘anayasa’ ve ‘terör’ zirvesi

Düzenleyen:
Köşk’te ‘anayasa’ ve ‘terör’ zirvesi

GÜNDEM Haberleri

‘Partili cumhurbaşkanlığı’ sistemini içeren 21 maddelik anayasa değişiklik teklifinin Meclis Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmeleri devam ederken, Başbakan Binali Yıldırım, paketin bazı maddelerine yönelik vekillerden gelen itirazları görüşmek üzere dün akşam MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

İsmail Sonsuz ANKARA - Görüşmede Fırat Kalkanı Harekâtı başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeler de ele alındı. İki lider, anayasa değişiklik teklifinin Meclis’e sunulmasından önce bir araya gelmiş ve düzenlemeler üzerinde mutabık kalmıştı. Buna rağmen, geçen hafta Meclis’te görüşmeleri başlayan teklifin bazı maddeleriyle ilgili kimi hassasiyetler bu süreçte gündeme yansımıştı. Başbakan Yıldırım’ın geçen hafta görüştüğü AK Partili milletvekilleri, başta yedek milletvekilliği konusunda yaşanabilecek sıkıntılar olmak üzere bazı maddelerle ilgili endişelerini belirtmişti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere bazı bölgelerde yedek milletvekilliğinin can kaybına yol açabilecek gelişmelere neden olabileceği yönündeki ifadeler dile getirilmişti. Başbakan Yıldırım ise “Bir iki tane, arkadaşlarımızın kafasını karıştıran husus var. Düzelecek maddeler üzerinde çalışacağız” diyerek konuyu MHP lideri ile görüşeceklerinin sinyalini vermişti. Başbakan Yıldırım bu kapsamda dün MHP lideri ile bir araya geldi. Yıldırım’ın, yedek milletvekilliğiyle birlikte, milletvekilliği yaşının 18’e indirilmesinin de aralarında olduğu bazı maddelerle ilgili gelen değerlendirmeleri dün akşam Bahçeli ile paylaştığı belirtildi. Komisyonda, yanlış anlamalara yol açabilecek bazı hususların yeniden düzenlenebileceği kaydediliyor.
Yıldırım-Bahçeli görüşmesinde terörle mücadele konusunun da değerlendirildiği belirtiliyor. Yıldırım’ın, MHP liderinin de sonuna kadar kararlılıkla gidilmesi yönünde hükûmete destek verdiği terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekâtı ve izlenen strateji konusunda bilgi paylaşımında bulunduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...