Mersin sular altında! Acı haber geldi...

Düzenleyen:
Mersin sular altında! Acı haber geldi...

GÜNDEM Haberleri

Toroslar'a bağlı Yalınayak mahallesinde sel sularına kapılan 30 yaşlarında bir kadın ile bir erkek boğularak hayatını kaybetti. Vatandaşlar otomobillerinin içinde mahsur kaldı. 7 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Belediye halkı mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bugün metrekareye düşen yağmurun 125 kilogram olduğunu duyurarak, olayı bir afet olarak nitelendirdi. Açıklamada kentte 15 yıldı bu kadar şiddetli bir yağışın görülmediği belirtildi.

Mersin'de kuvvetli yağışın ardından meydana gelen sel felaketinden acı haber geldi. Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak mahallesinde sel sularına kapılan 30 yaşlarında üzerinden kimlik çıkmayan bir kadın boğularak hayatını kaybetti.

ARAÇLAR SULARA GÖMÜLDÜ

Öte yandan kentte bazı araçların alt geçitlerde sulara gömüldüğü görüldü. Sulara gömülen araçlardan vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Araçlar için ise yapılabilecek hiçbir şey yoktu.

Mersin sular altında! Acı haber geldi...

YÜZLERCE VATANDAŞ ARAÇLARDA MAHSUR KALDI

Kentte su basan ana yollar nedeniyle trafik dururken, araçlarında mahsur kalan yüzlerce vatandaşa itfaiye ekipleri yardım etti.

OKULLAR TATİL OLDU

Çok kuvvetli yağışın etkili olduğu il merkezindeki Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilirken, vatandaşlar, sosyal medyada okulların geç tatil etmesine tepki gösterdi.

Mersin sular altında! Acı haber geldi...

BELEDİYE UYARDI: ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi de yaptığı uyarıyla, "Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur" çağrısında bulundu.

Mersin sular altında! Acı haber geldi...

"FIRTINA DAHA DA ARTARSA NE OLACAK BİLMİYORUM"

Öte yandan, kentte eski sahil beldeleri Limonlu ve Kocahasanlı da deniz kıyısındaki parklar, dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi dolayısıyla su altında kaldı. Kocahasanlı sahil parkı yetkilisi Hasan Çetin, fırtınanın geceden bu yana devam ettiğini belirterek, "Fırtına dolayısıyla parkların bazı bölümlerini su bastı. Dalgalar yüksek ama şu an sıkıntımız yok. Fırtına daha artarsa da bilmiyorum ne olacak?" diye konuştu.

Mersin sular altında! Acı haber geldi...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...