Gül, 'Sosyal medyada tahrik edenler suç işliyor'

Gül, 'Sosyal medyada tahrik edenler suç işliyor'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Feyzioğlu, yeni dönemdeki çalışmaları ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi. Feyzioğlu, son olaylarda polisin aşırı gaz kullanımı ile ilgili tespit ve önerilerini iletti, ayrıca kamulaştırma düzenlemesi ve avukatlık mesleğiyle ilgili kanun konusunda bir not sundu. Cumhurbaşkanı Gül ise kabulde, Türkiye'de yaşanan son olayların Orta Doğu ülkelerindeki olaylara benzemediğinin altını çizerken; bunların, ABD, İngiltere ve İspanya'da rastlanacak tipte olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, bu ayırımın iyi yapılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, "Olayları yakından takip ediyorum. Bazılarına şunu söyledim: bunlar, aslında gelişmiş demokrasilerdeki ülkelerin meselelerine benziyor. İspanya, ABD ve İngiltere'deki meselelere benziyor. Türkiye'de olaylar, olağanüstü haller kalksın, faili meçhuller kalksın diye çıkmıyor. Türkiye olarak geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim" dedi. nbsp;Aşırı gaz kullanımı ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili soruşturma açıldığını hatırlatıp, Bakan Güler ile bu konuyu tekrar konuşacağını söyledi.

"PROVOKATÖRLERE FIRSAT VERİLMEMELİ"
Olayları fırsat bilerek bir takım provokasyonların yapıldığına da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin imajını bozmaya da kimsenin hakkının olmadığını anlattı.

SOSYAL MEDYADA YER ALAN İFADELER

Twitter ve sosyal medyayı en çok kullanan biri olarak bu alanlarda yalan, kışkırtıcı ifadeler, küfür ve hakaret kullanılmaması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, bunları yapanların suç işlediğini hatırlattı.

TARTIŞMALARIN UYGUN PLATFORMLARA TAŞINMASI

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'deki tartışmaların uygun platformlara taşınması ve sokakların serbest bırakılması gerektiğini anlatırken, bu konuda Türkiye Barolar Birliği'nin telkinlerinin de etkin olacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...