Beşktaş şampiyonluk için kesenin ağzını açtı

Düzenleyen:
Beşktaş şampiyonluk için kesenin ağzını açtı

SPOR Haberleri

Geçen yıl ipi en önde göğüsleyen siyah-beyazlılar, Babel transferinden sonra diğer adayları bitirmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Sezonun ilk yarısını Başakşehir’in 1 puan ardında ikinci sırada bitiren Beşiktaş, sezon sonunda 15. şampiyonluğuna ulaşıp formasına üçüncü yıldızı taktırmaya kararlı. Son yıllarda yaptığı transferlerle adından söz ettirmeyi başaran siyah-beyazlılar, devre arasının da en hareketli kulüplerinden biri olmaya aday. Hollandalı yıldız Ryan Babel’e imzayı attıran Beşiktaş, şimdi listesindeki diğer transferleri de bitirmek için kolları sıvadı. Peki, Beşiktaş’ta kimler gidecek, kimler gelecek? Yönetimin büyük bir titizlikle yürüttüğü transfer harekâtında öne çıkan isimler şunlar: 

Sürpriz aday Aguilar

Shakhtar Donetsk yüksekten uçunca Rakitsky’den vazgeçme noktasına gelen siyah-beyazlılar, Manoel için teklif götürülen Cruzeiro kulübüyle de henüz anlaşamadı. Kartal’ın bu oyuncuların transferi gerçekleşmezse 23 yaşındaki Felipe Aguilar’ı renklerine bağlayacağı aktarıldı. 23 yaşındaki Kolombiyalı son 2 sezonda Atletico Nacional formasını 35 maçta giyerken, golle buluşamadı. Sezonun ilk yarısında golcülerinden sıfır verim alan Trabzonspor, Beşiktaş’ın yedek golcüsü Ömer Şişmanoğlu ile temasa geçti. Yönetimin, bu ismi Mehmet Ekici transferinde takas için teklif edeceği öğrenildi. 

Jackson Martinez öne çıktı

Beşiktaş’ta yaşadığı muhteşem sezonun ardından, ‘Kal’ ısrarlarına rağmen, Wolfsburg’a transfer olan Mario Gomez, geri dönüş için siyah-beyazlılara açık kapı bıraktı. Ancak Alman panzerinin en azından devre arasında geri dönüşü mümkün görünmüyor. Beşiktaş Yönetimi de Teknik Direktör Şenol Güneş’in forvet talebini ise Samuel Eto’o’yu ya da Jackson Martinez’i 6 aylığına kiralayarak karşılamayı planlıyor. Eto’o konusunda Antalyaspor ile yaşanan sıkıntı nedeniyle Jackson Martinez ismi öne çıkıyor. 

Takımdan kimler gidecek? 

Beşiktaş’ta gelmesi planlanan isimler kadar takımdan ayrılacak oyuncular da gündemi meşgul ediyor. Sezonun ilk yarısında çok fazla forma şansı bulamayan Ömer Şişmanoğlu bunlardan biri. Ancak Başkan Fikret Orman, umut vadeden oyunculardan biri olarak gördüğü Ömer Şişmanoğlu’nun takımdan ayrılmasına sıcak bakmıyor. Forma bulamamaktan şikâyetçi olan Kerim Frei de ‘oynayacağı’ takımlardan birine gitmek istiyor. Bu sezon ‘kupa golcüsü’ olarak öne çıkan Kerim Frei’in takımdan ayrılması sürpriz olmayacak. 

Listedeki diğer isimler

Beşiktaş, Cruzeiro’da forma giyen 26 yaşındaki stoper Manoel Messias transferinde son aşamaya geldi. Zenit ile sözleşmesi Haziran 2018’de bitecek olan Lombaerts de listedeki bir diğer isim. Bu sezon Rus ekibinde toplam 12 resmi maçta 916 dakika süre alan 31 yaşındaki Belçikalı oyuncunun bonservisi için 3 milyon avro talep ediliyor. Beşiktaş’ın aylardır peşinde koştuğu Shakhtar’ın savunmacısı Yaroslav Rakitsky için pusuya yatan Beşiktaş, Ukrayna ekibinin 8 milyon avroluk inadını kırabilirse bu transferi bitirmeye çalışacak. Zapata da Beşiktaş’ın Rakitsky gibi gündemini uzun süredir meşgul eden isimlerden biri. Ancak Milan’da kalmayı tercih eden Zapata’dan henüz tekliflere olumlu bir cevap gelmiş değil. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...