Cuntacıya iltica talebi

Düzenleyen:
Cuntacıya iltica talebi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’den darbecilere: Türkiye’ye dönmeyin, bulunduğunuz ülkelerde iltica edin. Bir gün tekrar üniformalarınızı giyip vatana hizmet için döneceksiniz!

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının NATO ayağında, haklarında “dön emri” çıkarılmasına rağmen geri gelmeyen FETÖ’cü askerlerin görev yaptıkları ülkelerden ‘iltica talebinde’ bulundukları ortaya çıktı.
Darbe girişiminin yurt dışı ayağına yönelik soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmada, NATO’da toplam 462 subayın görev aldığı tespit edilirken, darbe girişimi sonrasında 237’si hakkında adli ve idari işlem yapılmıştı. NATO’da sürekli veya geçici olarak görev yapan 237 FETÖ şüphelisi olan subayın görevlerine de son verilmişti. Daha sonra ‘Türkiye’ye dönün’ talimatı verilmesinin ardından 200 askerin söz konusu emre uymadığı belirlenmişti. FETÖ’cülerin üyelerine “Türkiye’ye dönmeyin, bulunduğunuz ülkelere ‘iltica’ talebinde bulunun. Bir gün tekrar üniformalarınızı giyip vatana hizmet için döneceksiniz” sözleriyle talimat verdiği tespit edildi.

ALMANYA’DA 1200 AVRO YARDIM

Soruşturma kapsamında Almanya NATO Müttefik Hava Komutanlığı’nda görev yapan bir binbaşı ifadesinde şunları kaydetti: Komutanımız bize, ‘Ülkemiz işgal altında dönmemiz faydalı değil. Bir gün üniformamızı giyip daha yararlı olacağız. Almanya’da kalın. Alman Hükûmeti 1200 avro civarında para yardımında bulunuyor. Sağlık sigortası ve çocuklar için ücretsiz eğitimi imkânı sağlıyor. Belediyeler de destek veriyor’                 demişti.

SİZE DESTEK OLURUZ

Yine aynı yerde görev yapan bir başka şüpheli binbaşı da ifadesinde aynı komutanın darbe girişiminden sonra görevinin sona erdirildiğini belirtti. Binbaşı, “O komutan sert bir ses tonuyla ‘Türkiye’ye dönmeyin. Size destek oluruz. Döndüğünüzde suçlu-suçsuz herkesi içeri atıyorlar. Eşinize tecavüz edilse nasıl kaldırabilirsiniz?’ gibi sözler sarf etti” ifadelerini kullandı. Sözkonusu komutanın ayrıca, bir gün ülkeye dönüp vatana hizmet edecekleri vaadinde bulunduğunu ve ülkeye dönen ‘akılsızların’ boş yere hapis yattıklarını söylediğini kaydeden binbaşı, “Almanya destek veriyor” diye konuştu.
Örgütün verdiği talimat doğrultusunda NATO’da görev yapan Belçika’daki kurmay albay ve yarbay rütbesindeki 23 FETÖ’cü askerin iltica talebinde bulunduğu belirlendi. Belçika’da görev yapan 140 askerden 78’i hakkında işlem yapılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...