Türkiye'den kış manzaraları

Düzenleyen:
Türkiye'den kış manzaraları

YAŞAM Haberleri

Birçok şehir beyaza büründü. 22 ilde okullar tatil edildi. Kar yağışı ve tipi sebebiyle yollar ulaşıma kapandı. Mersin’de gök yarıldı. Metrekareye 155,8 kilogram yağış düştü. Sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına, çatıları uçurdu. Boyu 5 metreyi bulan dev dalgalar sahilleri dövdü.

Ocak ayına girmeye sayılı günler kala yurdun dört bir yanı kar hapsinde! Doğu Anadolu’da Erzurum, Erzincan, Ardahan, Tunceli ve Ağrı’da 68 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamadı. Kars’ta da soğuk hava yağışın ardından etkisini artırdı. Önceki gece hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 19 dereceye kadar düştü. Bazı vatandaşlar, araçlarının üzerini battaniye ile örterek soğuktan korumaya çalıştı. Başta Ankara olmak üzere 22 şehirde okullar tatil edildi. İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan Konya-Antalya kara yolu yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapandı. Bu sene kara doyan İzmirli, sokaklarda doyasıya eğlendi. Düzce, Karabük ve Bolu’da da manzara aynıydı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler, gün boyu iş makineleriyle kapanan yolları açmaya çalıştı. Bolu Dağı’nda trafik dün öğleden sonra normale döndü.

Güneyin incisi Mersin’de dün etkili olan kuvvetli yağış, hayatı durma noktasına getirdi. Birçok caddeyi su bastı. İşlerine gitmek için trafiğe çıkıp yollarda mahsur kalanlar kepçe yardımıyla kurtarıldı  Kent merkezi ile Tarsus, Çamlıyayla ve Erdemli’de eğitime ara verildi. Mersin Üniversitesi ise, 2 gün tatil edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son 25 yılın en yoğun yağmurunun yağdığını söyledi. Toroslar ilçesinde sel sularına kapılan biri kadın 2 kişi hayatını kaybetti. Sahile yakın yerde denizde çıkan hortum korkuttu. Metrekareye önceki gün 18.20’den dün 13.06’ya kadar 155,8  kilogram yağış düştü. Şehirde böyle afet hâli, en son 2001’de (127 kg) gerçekleşmişti. Bilimsel araştırmalarda bu kadar fazla yağışın 2076’dan önce gerçekleşmesinin beklenmediği vurgulandı.

Dün akşam saatlerine kar yağışının başladığı İstanbul’da gündüz fırtına hâkimdi. Şiddetli rüzgâr yüzünden 24 ağaç, 5 direk devrildi; 60 binanın çatısı uçtu. Köprüyü kullanan araçların fırtına sebebiyle yavaş ilerlemesi, Anadolu yakasından Avrupa’ya akan trafiği durma noktasına getirdi. Ana arterlerde 21’i yaralamalı toplam 58 trafik kazası meydana geldi. Kent genelinde kritik noktalara vatandaşların kullanımı için 10 bin ton tuz torbası bırakıldı. Düzce Akçakoca’da boyu 5 metreyi bulan dev dalgalar sahilleri dövdü. Kayseri’de zaman zaman saatteki hızı 70 kilometrenin üzerine çıkan şiddetli rüzgâr, çatıları uçurdu. Bazı yerlerde ağaçlar söküldü, tabela ve panolar düştü. Gaziantep’te ise, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, sürücüleri zor durumda bıraktı. Görüş mesafesi, yer yer 5 metreye kadar düştü.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...