Başbakan Erdoğan'a İstanbulda dev karşılama

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan'a İstanbulda dev karşılama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı 01.40 itibarıyla Atatürk Havalimanı'na indi. Basbakan Erdoğan, kendisini karşılayan kalabalığa hitap ediyor.

Erdoğan'ı karşılamak üzere AK Partililer ve vatandaşlardan oluşan binlerce kişilik grup, saat 22.00'dan itibaren Atatürk Havalimanı'na gelmeye başladı. Devlet Konuk Evi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde "Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler, Erdoğan'ı yedirmeyiz" ve "Heybetini gizli tut yiğidim, duruşun çakalları korkutur" yazılı dövizler taşıdılar. Bu arada Devlet Konuk Evi önünde bekleyen polislere çiçek veren vatandaşlar "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz kardeşiz" sloganları attı. nbsp;Başbakan Erdoğan'ı karşılamak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve milletvekilleri de Atatürk Havalimanı'na geldi. AK Parti MYK üyeleri ve belediye başkanları da havalimanında hazır bulundu. Havalimanında Havalimanında soruları yanıtlayan yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da "Sağlıksız bir fotoğrafa sağlıklı bir cevap oldu. Gecenin bu saatinde 'Karşılama programı olmayacak' denmesine rağmen, bir sevginin yaşanması ve bu milletin kendi değerlerine sahip çıkmasının bir fotoğrafı, liderine sahip çıkmasının sağlıklı bir fotoğrafı. Burada kırma, dökme, dine hakaret yok. Yalnız liderine, hak ve hukukuna, milli iradeye sahip çıkma var" diye konuştu. Müezzinoğlu, "Sayın Başbakan, 'Karşılama bekliyorum' deseydi, bu meydan milyonları sığdıramazdı" dedi.
Bu arada Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinin yakınında bir kalabalık toplandı.
Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya gelen vatandaşlar Atatürk Havalimanı önünde uzun araç kuyruğu oluşturdu. Araçlarıyla havalimanına gelen vatandaşlar, Başbakanın gelişini korna çalarak kutluyor ve sevinç gösterisinde bulunuyor. Havalimanı önünde oluşan yoğunlukta bazı vatandaşların yürüyerek havalimanına geçtiği de görüldü.
Aksaray metro seferlerinin de bu gece 04.00'e kadar devam edeceği bildirildi.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...