Erdoğan, 'Türkiye'nin yükselişini durduramazlar'

Erdoğan, 'Türkiye'nin yükselişini durduramazlar'

Politika Haberleri

Fas, Cezayir ve Tunus'taki temaslarının ardından yurda dönen Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan, 4 gün süren Afrika gezisi dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan özetle şunları söyledi: "Sevgili kardeşlerim, Yunus diyor ki, 'ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim'. Biz hiçbir zaman gönül yıkmanın tarafında olmadık, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavgayla işimiz olmaz. Bizim çatışmayla işimiz olmaz. Bizim vurup kırmayla, yakıp yıkmayla, kırıp dökmeyle işimiz olmaz. Kardeşlerim, şunun altını çiziyorum; biz Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirmeyeceğiz. Artık dünya Türk insanını konuşuyor. Böyle bir zamanda nerden çıktı bu işler? Herkes şunu iyi bilsin. Biz Türkiyeyi kardeşlik üzerine inşa ederek bu günlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğunu söyledik. Türkiyenin en batısından en doğusuna kadar ayırt etmeden hizmet götürdüm. Bugün .bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil, bu hizmeti kim yapıyor onun için dikiliyorlar. AK Parti hükümeti yapıyor. Sandıkta başaramadıklarını sandık dışı yollarla başaracaklarını sanıyorlar. Biz nasıl demokrasiye, seçime, milli iradeye saygılıysak, herkesten bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Hedef ileri demokrasi dedik. Ve bunu başaracağız. Kardeşlerim, emaneti veren millettir. Emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse gelip de bu emanete el uzatamaz. Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiyi test etmesine, yakıp yıkmasına, kamu mallarına, insanlarımıza zarar vermesine göz yumamayız.

BAŞBAKAN, "GEZİ" EYLEMLERİNİ TUNUS'TA DEĞERLENDİRDİ

AYLAR ÖNCESİNDEN BİLİYORDUK

Gezi parkında sayısı onbeşe bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. İki gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu. Bakınız başkomiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim bırakıldı. Bu polis, kimin polisi? Bu ülkede can güvenliğinimi sağlamak için görev yapıyor. Kamu kurumlarına, araçlara, insanlara saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Aşırı güç kullanımı ile ilgili İçişleri Bakanımız gereğini yapıyor. Çoğu polis bine yakın vatandaşımız yaralandı. Şehirler yağmalandı, dükkanlar yağmalandı. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar. Sokaklarda kağıt doplayarak hayatını idame ettiren gencimize de kast ettiler. Gazeteciyim, sanatçıyım, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde nefretin ayrımcılığın hukuksuzluğun kırşkırtmanın alasını yaptılar. Artık tamamen hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler son bulmalıdır." nbsp;
##tgvideo##
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...