Topçu Kışlası'na karşı birleşiyorlar

Topçu Kışlası'na karşı birleşiyorlar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın 'yapacağız' dediği Taksim Topçu Kışlası'na 'hayır' demek için mimarlar, tarihçiler, şehir plancıları ve sosyologlar bir araya geliyor.

Birçok tarihçi, mimar, şehir plancısı ve müzecileri bugün Galatasaray'da Aynalı Geçit'te düzenleyecekleri basın toplantısı ile, Erdoğan'ın "tarihi ihya edeceğiz", "yapacağız" dediği nbsp; nbsp;Taksim Topçu Kışlası projesine karşı görüşlerini açıklayacak. Aralarında Tarih Vakfı'nın Onursal Başkanı ve planlama uzmanı Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin de bulunduğu toplantıya; tarihçiler Cemal Kafadar, Ahmet Ersoy, Ferdan Ergut, mimarlık tarihçileri Doğan Kuban, Günkut Akın, mimar Uğur Tanyeli, tarihi çevre koruma uzmanları Cevat Erder, sosyolog Ferhat Kentel, şehir plancıları İclal Dinçer, Murat Güvenç, müzeci Tomur Atagök katılacak.
Basın açıklamasına çağrıda şöyle denildi:
"Siyasetçilerin tarihi mekân uygulamaları üzerinden tarihi çarpıtarak bir istismar alanı haline getirmelerine ve bunun en somut örneği olan Taksim Topçu Kışlası Projesi'ne 'Hayır' demek; kent tarihini ve kentli belleğini hiçe sayarak uygulamaya konan Üçüncü Boğaz Köprüsü, tarihi semtlerimizdeki kentsel dönüşüm projeleri, Haliç Köprüsü ve benzeri projeleri ile tarihi yok sayarak kurgulanan kullanım biçimlerini reddettiğini belirtmek; Taksim Topçu Kışlası projesine karşı İstanbulluların çeşitli platformlar üzerinden aylardır verdiği mücadelenin, bugün milyonlarca vatandaşın 'kent/kentli hakkı' mücadelesine dönüşmüş olmasını desteklemek için basın açıklaması yapacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...