AK Parti'den Twitter timi

AK Parti'den Twitter timi

GÜNDEM Haberleri

Gezi parkı tepkilerinin ne kadarı çevreyle ne kadarı hükümetin icraatlarıyla ilgili bunun tespit edilmesi için Twitter ve Facebook tarama ekibi kuruldu.

Taksim Gezi Parkı'ndaki yayalaştırma projesi ile başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan eylemlerle ilgili hükümet ve AK Parti çevrelerinde ilginç tespitler yapıldı. istihbarat ve emniyet raporlarına dayanarak yapılan tespitlerde tek hedefin Başbakan Erdoğan olduğu görüşü ortaya çıktı. Erdoğan'ın giderek güçlenmesi ve iddialı çıkışlarının bazı ülkelerde rahatsızlığa neden olduğuna işaret edildi. Diğer tespit ve analizler şöyle; Gezi parkındaki eylemler, 15 Aralık 2009'da başlayıp 2 Nisan 2010 tarihinde sona eren Tekel işçilerinin eylemlerini akıllara getirdi. Aylarca devam eden bu eylemin bir benzerinin yaşanmaması için çadırların sökülmesi ve müdahale gündeme geldi. Ancak çadırların yakılması talimatı verilmedi. Bu sebeple çadırların kim tarafından ve kimin emriyle yakıldığına yönelik soruşturma başlatıldı. Polise Başbakanlık, Meclis, Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisi ve kamu kurumlarına yönelik bir girişim olmadığı sürece müdahale edilmemesi emri verildi.
CHP DE İŞİN İÇİNDE
CHP'nin yaşananları provoke ettiği tespitleri de raporlarda yer aldı. Eylemlerle ilgili 'Şuraya gidin, burada toplanın' gibi talimatların CHP üzerinden geldiğine yönelik bulgular var. Tepkilerin ne kadarı çevreyle ne kadarı hükümetin icraatlarıyla ilgili bunun tespit edilmesi için Twitter ve Facebook tarama ekibi kuruldu. Eylemlere katılan marjinal gruplar tek tek tespit edildi. 12-13 yasadışı örgütün temsilcilerinin eylemlere katıldığı ortaya çıktı. Yabancı parmağıyla ilgili olarak ise CNN nbsp;ve BBC'nin abartılı haberleri gösterildi. Öte yandan İzmir'de sosyal paylaşım siteleri üzerinden halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına 34 kişiden 33'ü serbest bırakıldı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...