2019 'Hazret-i Pir' yılı olacak

Düzenleyen:
2019 'Hazret-i Pir' yılı olacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Anadolu’da nurlu izler bırakan ve 'Hazret-i Pir' olarak anılan Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin, UNESCO nezdinde tanıtılması için mühim adımlar atılıyor.

İrfan Özfatura KASTAMONU

Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muharrem Avcı, Hazret-i Pir'in vefatının 450’inci yıl dönümünün “2019 Dünya Şeyh Şaban-ı Veli Yılı” olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Avcı "Arkadaşlarımız her kapıyı çalıyor, temaslarda bulunuyor. Zaten 26 yıldır mayıs ayının ilk haftası Hazret-i Pir’i yâd ediyoruz. Hatimler indiriliyor, seminerler veriliyor, pilavlar pişiyor. Şimdi de adını huzur ve birlik ile anacak, “Hanönü’nden İstanbul’a Aydınlanma Yolu” projesi ile öne çıkaracağız" dedi. Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: Biliyorsunuz Anadolu’nun dört direği, dört kutbu var; Mevlâna, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli ve Şeyh Şaban-ı Veli...  Hazret-i Pir'in dünyada milyonlarca bağlısı bulunuyor. Makedonya’dan, Bosna’dan, Arnavutluk’tan, Karadağ’dan ziyarete geliyorlar; Pakistan’da, Endonezya’da, Mısır ve Libya’da da muhipleri var.” 

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...