Bahçeli, 'Gezi'nin arkasında PKK var'

Bahçeli, 'Gezi'nin arkasında PKK var'

GÜNDEM Haberleri

Eylemlere katılan MHP'lileri partiden istifaya çağıran Bahçeli, PKK'nın İmralı talepleri ile Gezi eylemlerinin arkasındaki isimlerin örtüştüğünü savundu.

Türkiye 'nin birçok ilinde görülen Gezi Parkı olaylarında MHP 'nin yer almayacağının altını çizen Devlet Bahçeli PKK'nın İmralı talepleri ile Gezi eylemlerinin arkasındaki isimlerin örtüştüğü uyarısında bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Devlet Bahçeli Gezi Parkı olaylarında masum halkın taleplerinin olduğunu vurguladı ancak olayların arkasında PKK'nın olduğunu ifade etti. Hükümetin yürüttüğü çözüm sürecini eleştiren Devlet Bahçeli "Sözde çözüm sürecinde PKK'nın, İmralı'nın talebi olarak ortaya çıkan 5 konferansı düzenleyenlerle Gezi Parkı eyleminin arkasındaki isimler örtüşüyor. Orada PKK intifadasının hazırlık çalışması yapılıyor" ifadelerini kullandı. Akşam'ın haberine göre göre, Devlet Bahçeli, PKK ile hiçbir şart altında bir araya gelmelerinin mümkün olmayacağının altını çizerek, "Bu protestolarda tepki gösteren sanatçılar, sözde çözüm sürecinde niye seslerini çıkartmadılar" ifadelerini kullandı. MHP 'nin Milli Değerleri Koru ve Yaşat mitingleriyle milletin, hükümetin baskıcı politikalarına karşı durmayı öğrendiğini kaydeden Devlet Bahçeli, "Ancak biz bunu meydanlarda, demokratik hakkımızı kullanarak yaptık" dedi. Devlet Bahçeli, teşkilatına sosyal medya uyarısı da yaptı: Mesaj atarken, parti sorumluluğunu ihmal etmeyin.
KARARIMIZA UYMAYANIN YANIMIZDA YERİ YOK
Devlet Bahçeli Salı günü düzenlenen MHP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada da MHP 'nin eylemlerin içinde asla olamayacağını belirterek "Milliyetçi Hareket'in hiçbir mensubu olayların içinde yer almayacaktır. Hiçbir mensubumuz tartışma, keşmekeş ve anlaşmazlıkların görüş açısında bulunmayacaktır. Bunun aksine hareket eden kim olursa olsun aramızda ve yanımızda bulunamayacaktır" uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...