Japonya'dan Suriyeli muhaliflere yardım kararı

/ Kaynak: CHA
Japonya'dan Suriyeli muhaliflere yardım kararı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye'de iç savaş iki yılı aşkın bir süredir devam ederken, Japonya'nın muhaliflere yardım etme kararı aldığı bildirildi.

Suriye'de iç savaş iki yılı aşkın bir süredir devam ederken, Japonya'nın muhaliflere yardım etme kararı aldığı bildirildi. Tokyo'nun muhaliflere araç ve jeneratör yardımı yapacağı öne sürüldü. Japonya'nın kamu televizyonu NHK'nin haberine göre, Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 zirvesi sırasında Suriye de gündemde olacak. Televizyon, Başbakan Şinzo Abe'nin zirve sırasında Tokyo'nun Suriyeli muhaliflere yardım etme kararını ilan edeceğini öne sürdü. Habere göre, Japonya Suriyeli muhaliflere araç ve jeneratör gibi yardımlarda bulunacak. Ancak haberde, silah yardımı yapılıp yapılmayacağına yönelik bir ifade yer almadı. Bunun yanı sıra Tokyo, Suriyeli mültecilere kucak açan Ürdün, Lübnan ve diğer ülkelere de yardım yapacak. NHK, Japonya'nın Suriyeli muhalifleri ülkenin "yasal bir temsilcisi" olarak tanıdığını ancak şimdiye kadar somut bir yardım yapmadığına dikkat çekti. Bu arada, Japonya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, Tokyo'nun Suriyeli mültecilere 80 milyon dolar civarında yardım yaptığını ancak Suriye içindeki bazı bölgelere Şam yönetimi ve uluslararası kurumlar aracılığıyla ulaşılamadığına dikkat çekti. Bu bölgelerdeki insanlara da yardımın "acil bir konu" olduğunu vurgulayan Japonya, "Muhalif gruplar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu bölgelere yardım inisiyatifini devreye sokacağız. Yardım, sağlık hizmetleri çerçevesinde olacak. Diğer yardımlar ise bölgenin ihtiyacına göre olacak. Japonya, insani yardımı en geniş çerçevesiyle yapacak." dedi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...