Davutoğlu'ndan 'Müslüman Kudüs' sözü

/ Kaynak: İHA
Davutoğlu'ndan 'Müslüman Kudüs' sözü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Azerbaycan'daki Kudüs konferansına katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kudüs'ün Müslüman kimliğinin kararlı bir şekilde korunacağını söyledi.

12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, zirve kapsamında düzenlenen, "Kudüs Şehri'nin Kalkınmasına Yönelik Stratejik Plana Mali Kaynak Sağlanması Konulu Bağışçılar Konferansı"na katıldı. Konferansın basına kapalı olan bölümünde bir konuşma yapan Davutoğlu, "Filistin Dışişleri Bakanı, değerli dostumuz Riad el-Maliki de bu konuda bizi beraber çalışmaya davet etti. İnşallah Azerbaycan'la birlikte bu teşkilatta çalışmaya davam edeceğiz ve hep beraber bütün İslam teşkilatı üyeleri olarak Filistin haklarını ve Kudüs'ün Müslüman olarak korunması konusundaki kararlılığımızı göstereceğiz. Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının geri verilmesi konusunda da yapacağımız çalışmaları diplomatik faaliyetlerimizi de birlikte ele alacağız. Biz her zaman can Azerbaycanımızın yanında omuz omuza olduk" ifadelerini kullandı.Bakan Davutoğlu konferansın ardından, yine zirve kapsamında gerçekleştirilen "Filistin Ekonomisi'nin Desteklenmesi için İslami Finansal Güvenlik Ağı Kurulması" konulu toplantıya katılacak. Söz konusu toplantılar, Kudüs'ün çok dinli ve çok kültürlü yapısının korunması ve Filistin ekonomisine katkı sağlanması bağlamında İslam ülkelerinin güçlü desteklerini tekrarlamaları için bir zemin oluşturuyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...