BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Mutfağımıza hayran kaldılar

Mutfağımıza hayran kaldılar

Tokyo’nun çeşitli bölgelerinde açılan Türk restoranlarında Türk yemekleri Japonların beğenisine sunuluyor. Ginza’da Konya yemeklerinin hazırlandığı lokanta açan Mehmet Uçar, “Çok ekmek tüketmeyen Japonlar için etli ekmek çok farklı geldi. Çok beğenenlerin yanı sıra yağlı bulanlar da oldu” diye konuştu.



Tokyo’nun çeşitli bölgelerinde açılan Türk restoranlarında Türk yemekleri Japonların beğenisine sunuluyor. Ginza’da Konya yemeklerinin hazırlandığı lokanta açan Mehmet Uçar, “Çok ekmek tüketmeyen Japonlar için etli ekmek çok farklı geldi. Çok beğenenlerin yanı sıra yağlı bulanlar da oldu” diye konuştu. Türkiye’nin çeşitli bölgelerine özgü yemekleri de Japonlara sunduklarını bildiren Uçar, “Japonlar salatayı çok sevdi. Döner de çok ilginç geldi” dedi. Asakusa semtinde “Adıyaman” isimli restoranı işleten Hasan Pala da, “Yemekten sonra çay ve kahve ikram edilmesi Japonları çok etkiliyor” şeklinde konuştu. AA
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT