BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın Tadı

Ağzımızın Tadı

Lahana sote MALZEME:1 su bardağı domates suyu, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 800 gr. kemiksiz kuzu but (dilimlenmiş), 1 adet küçük top lahana, 2 yemek kaşığı katıyağ, tuz, 1 adet et suyu tableti.



Lahana sote MALZEME: 1 su bardağı domates suyu, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 800 gr. kemiksiz kuzu but (dilimlenmiş), 1 adet küçük top lahana, 2 yemek kaşığı katıyağ, tuz, 1 adet et suyu tableti. HAZIRLANIŞI: Domates suyunu, karabiber, limon suyu, kekik ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile karıştırın. Et dilimlerinin kenarlarına keskin bir bıçakla çentikler yapın. Böylece pişerken etin kıvrılmasına mani olun. Eti domates suyu ile hazırladığınız sosta terbiye edin. Lahanayı ince ince kıyın. Katıyağı tencerede eritip lahanayı ilave ederek 10 dakika kavurun. Bir su bardağı su ve et suyu tabletini katın. Tuz karabiber ilave edip lahanaları yarım saat yavaş yavaş pişirin. Etleri terbiyeden çıkarıp süzün. Kalan yağı kızdırıp etleri kızartın. Lahanaların üzerine koyun kapağını kapatıp sıcak tutun. Artan terbiye sosunu etleri kızarttığınız tavaya katıp biraz kaynatın. Lahanayı etler ve sos ile servis yapın... Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT