BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

150 gr. çubuk makarna, tuz, yarım kilo pırasa, 100 gr. arpacık soğan, 6 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 adet domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, 6 yumurta.



MAKARNALI PIRASALI KAYGANA MALZEME: 150 gr. çubuk makarna, tuz, yarım kilo pırasa, 100 gr. arpacık soğan, 6 yemek kaşığı sıvıyağ, karabiber, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 adet domates, yarım demet kıyılmış maydanoz, 6 yumurta. HAZIRLANIŞI: Makarnayı bol tuzlu suda dirice haşlayın. Süzüp soğuk suya tutun. Pırasayı ayıklayın, iyice yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Soğanları soyup dörde bölün, iki yemek kaşığı yağda kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Şeker serpin, kavurmaya devam edin. Domatesleri doğrayıp suyu ile birlikte katın. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Pırasayı yapışmaz yüzeyli bir tavada kalan yağ ile kavurun. Maydanozu ilave edin. Makarnayı daire şeklinde tavanın kenarlarına yerleştirin. Yumurtaları tuz, karabiber ve muskat ile çırpıp tavaya dökün. Tavaya bir kapak kapatıp kayganayı ağzı kapalı olarak hafif ateşte yumurta iyice katılaşana kadar pişirin. Büyük bir tabak yardımıyla kayganayı tersyüz edin. Diğer yüzünü de bir iki dakika pişirin. Arzu ettiğiniz tür yeşillikle süsleyip domates ve soğanlı sos ile servis yapın. Afiyet olsun..... AKLINIZDA BULUNSUN *Cilalı mobilyaların üzerine konulan sıcak eşyadan dolayı meydana gelen izlerin üzerine terebentin sürün ve kaynamış ketenyağı ile ovun. Sonra temiz ve yumuşak bir bezle parlatın. * Patatesleri pişirirken suyuna biraz sirke katın. Hem sapsarı renklerini korur, hem de değişik bir lezzet verirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT