Gül, 'Gezi'deki gençliği anlamak lazım'

Gül, 'Gezi'deki gençliği anlamak lazım'

GÜNDEM Haberleri

Gül, Gezi protestolarıyla ilgili yeni açıklamasında, eylemlere katılan gençleri kastederek, 'Onları da anlamamız lazım, jenerasyon farkı var' dedi.

Rize'de sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gündeminde, Gezi Parkı protestoları vardı. nbsp;"Bu olup bitenlere baktığınızda sakın moraliniz bozulmasın" diyen Gül şunları söyledi: nbsp;"'Ben bu ağacı kestirmem diyor' bazıları. 'Bana şu büyük cinayetlerin faillerini bul' diye sokağa çıkıp parkları işgal etmiyorlar. Veya 'olağanüstü halleri kaldırın yeter artık bu memleket sıkıldı' diye sokağa dökülmüyor insanlar. Onları da anlamamız lazım, jenerasyon farkı var." Hukukun üstünlüğüne dikkat çeken Gül, "Çözüm önce hukula, siyasetle olur. Konuşulur, inatlaşarak olmaz. Herkes bütün iddiasını ortaya koyduktan sonra bu işler çözülemiyorsa mahkemeye gider, mahkemeler bunlara karar verir" dedi. nbsp;Gül, yurt dışından da örnekler verdi: Taksim'de gördüğünüz manzaralara benzeyen manzaralar New York'ta, İspanya'da oldu. İnsanlar 'işsiziz' diye sokağa döküldü. Yüzde 28 işsizlik var. Avrupa'nın en önemli ülkesinde. İnsanlar sokaklara öyle çıktılar. 'İş isteriz' diye çıktılar. Bizde olup bitenler en gelişmiş ülkelerde olup bitenlere benzeyen şeyler. Cumhurbaşkanı Gül, şiddet olaylarıyla ilgili de, "Koskoca bir ülkede şiddete başvuranlar da oluyor. Bazı örgütler var. Bunları herkes biliyor. Bu demokratik bir hak değil. Demokratik hak, aykırı düşüncenin talebini şiddete başvurmadan, protestoyla göstermesidir. Ama şiddet olursa, buna müsaade etmemek de polisin görevi" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...