Türkiye fiberde üs oldu

Düzenleyen:
Türkiye fiberde üs oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan 20 bin kilometre uzunluğundaki fiber hatla veri geçişinde köprü oldu

Türk Telekom iştiraklerinden Türk Telekom International’ın yer aldığı dünyanın en önemli ve yüksek kapasiteli deniz altı veri hattı konsorsiyumlarından SEA-ME-WE 5 projesi tamamlandı. Türkiye’nin Marmaris’teki istasyon ile dâhil olduğu dev proje ile 17 ülke, fiber hat ile deniz altından birbirine bağlandı. Batı Avrupa ülkelerini Orta Doğu üzerinden Güney Doğu Asya’ya bağlayan SEA-ME-WE 5 toplam 20 bin kilometre uzunluğa sahip. Global Carrier Awards 2016’da “Yılın Projesi” ödülüne layık görülen SEA-ME-WE 5’ın tamamlanması ile birlikte Türkiye hızla artan veri ihtiyacını 24 Tbps başlangıç kapasitesi ile karşılayabilecek. 
Projenin tamamlanmasıyla Türkiye’yi bölgede bir dijital üs hâline getirmek üzere önemli bir adım daha attıklarını dile getiren Türk Telekom International Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet  Toros “SEA-ME-WE 5 ile müşterilerimizin yüksek kapasiteli veri iletişimi ve altyapı ihtiyaçlarına en iyi çözümleri sunacağız. Dünya teknoloji sektörü adına da önemli olan bu projenin bir parçası olmaktan ve projenin zamanında tamamlanmasına katkıda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca, yapılan değerlendirme sonucu, bu projenin tamamlanması sebebiyle düzenlenen etkinliğe İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. SEA-ME-WE 5 Yönetim Komitesi Başkanı Linette Lee de projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında “Telekomünikasyon sektöründe bir kilometre taşı oluşturan SEA-ME-WE 5 daha fazla ticaret ve ekonomik büyüme için fırsat oluşturacak, ülkeler ve farklı kültürler arasındaki bağları güçlendirecek. SEA-ME-WE 5 Asya’dan Batı Avrupa’ya uzanan rota üzerinde eşsiz bir iletişim kalitesi sunacak” ifadelerini kullandı.

24 Tbps hız 

SEA-ME-WE 5, 24 Tbps başlangıç kapasitesi ile yüksek ebatta kurumsal veri alışverişi, internet TV ve online oyun servislerinin artan ihtiyacını karşılayacak niteliklere sahip. Böylece veri transferinde gecikme oranları en aza indirgenecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...