Şans ve destek

Düzenleyen:
Şans ve destek

SPOR Haberleri

Krasnodar karşısında turu geçebileceklerini belirten Fenerbahçe’nin teknik patronu, “Taraftar desteği ve futbol şansı bizimle olursa yola devam etmemiz mümkün” dedi

M.EMİN ULUÇ

Avrupa Ligi’nde Krasnodar’ı ağırlayacak Fenerbahçe’de Teknik Direktör Dirk Advocaat tur için umutlu konuştu. Rusya’da oynanan ilk maçta istedikleri performansı sergileyemediklerini itiraf eden Hollandalı teknik adam, Krasnodar’ı eleyebilecek güçte bir takım olduklarını belirtirken iki önemli etkene dikkat çekti. Sürekli hücumu düşünen bir oyun anlayışları olduğunu dile getiren Advocaat, “Üç forvet, iki de hücuma dönük orta sahayla mücadele ediyoruz. Kasımpaşa maçında çok önemli 3 oyuncumuzdan mahrumduk. Herkes bunu unutuyor. Ben futbolcularımın mücadelesinden, gayretinden memnunum ama bazen yeterli olmuyor. Biraz da şans lazım. Umarım Krasnodar karşısında bu şans bizim yanımızda olur” dedi.
Tribünler dolmalı
Advocaat, Feyenoord ve Manchester United maçlarındaki etkili performansların neden tekrarlanamadığı sorusuna ise sitemkâr bir cevap verdi. “Biz Kadıköy’deki Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşmalarında da iyi oynadık” diyen General, “Ne zaman dolu statta oynamışız, o zaman farkı görmüşüz, oyuncularımızın buna ihtiyacı var. Üst düzey kulüplerde çalışırken, dolu statlarda oynamayı beklersiniz” ifadesini kullandı. Saracoğlu gibi bir statta 10-12 bin taraftara oynamanın üzücü olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bursa’ya gittik, tıklım tıklım statta oynadık, bu çok büyük bir fark” hatırlatmasında bulunurken, Krasnodar karşısında tur için tribün desteğinin şart olduğunun altını çizdi.
RvP kadroda olacak
Rusya’ya götürmediği Robin van Persie’nin bu maçta kadroda yer alacağını da belirten Dirk Advocaat, “Robin, Krasnodar karşısında takımda olacak. O, fit olduğunda fark oluşturabilecek bir oyuncu ve şu anda fit durumda” dedi. Advocaat, devre arasında planlanan transferlerin neden gerçekleşmediği sorusuna ise “Üç dört yeni oyuncu üzerinde çalıştık. İsimler bizim için netti ancak ya çok para istediler ya gelmek istemediler” cevabını verdi. Yönetimle bu konuda bir sıkıntı yaşamadığının altını çizen General, “Yönetim transfer yapmadı diye bir durum söz konusu değil. Bu konuda birçok çalışma yaptılar ama bazı sebeplerden dolayı transferler gerçekleşmedi. Bir oyuncu buraya gelmek istemiyorsa onu almanın manası yok” açıklamasında bulundu.

Advocaat gidecek yer arıyor 

Dirk Advocaat sık sık ayrılık imasında bulunmaya devam ediyor. Ailesiyle birlikte olamamaktan şikayet eden Hollandalı teknik adamın aslında gözü yine çalışmakta.  Rus basınına konuşan ve, “2018 Dünya Kupası’na misafir olarak gelmek ister misiniz?” sorusuna kızan Advocaat, “Niye sadece misafir olarak geleyim? Bu futbol partisinde neden olmak istemeyeyim. Mircea Lucescu 71 yaşında. Ben 69 yaşındayım. Ama bazı açıklanması gereken durumlar var. Öncelikle İstanbul’daki geleceğime karar vermek zorundayım” sözlerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...