Sistemin en büyük garantisi millettir

Düzenleyen:
Sistemin en büyük  garantisi millettir

POLİTİKA Haberleri

“Bizim kitabımızda geriye gitmek yoktur. İleriye, daima ileriye ve bunu da kararlı bir şekilde yol almak suretiyle sürdürmeliyiz. Milletimize sözümüz var...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müteahhitler Birliği Ödül Töreni’nde konuştu. Bugünlere kolay gelinmediğini, çok emek verilip gayret gösterildiğini, bu yüzden kazanımların heba olmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan “Sizler de çok iyi bilirsiniz ki; inanmak, başarmanın yarısıdır. Biz ülkemize, milletimize ve müteahhitlerimize inanıyor, güveniyoruz. 15 Temmuz bir kez daha göstermiştir ki öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye dimdik ayakta durarak göğüslediği tüm saldırılardan, kaoslardan, darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Bizim kitabımızda geriye gitmek yoktur. İleriye, daima ileriye ve bunu da kararlı bir şekilde yol almak suretiyle sürdürmeliyiz. Milletimize sözümüz var, inşallah Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu uğurda geçen 14 yılda vesayet güçleriyle kavga etmekten darbe girişimine kadar her zorlukla mücadele ettik, milletin verdiği destek sayesinde önlerine çıkan tüm engelleri aştık” dedi.
MADDELERİ DETAYLI OKUYUN
16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliğine yönelik konuşan Erdoğan “Gerek AK Parti tabanı, gerek MHP tabanı, gerek CHP tabanı, oraya gönül vermiş olanlar ve hatta HDP’ye gönül vermiş olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum; gelin bu büyük tarihî reformda bir konsolidasyona gidelim ve böylece 16 Nisan’da birliği, beraberliği, bütünlüğüyle güçlü bir Türkiye’yi, müreffeh bir Türkiye’nin sistem noktasında temel taşlarını yerli yerine koyalım” çağrısında bulundu. Muhalefetin, anayasa değişikliğini ısrarla hiç ilgisi, alakası olmayan konulara çekerek vatandaşların kafasını bulandırmaya çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın 18 maddeyi teker teker okumalarını istedi. 
İSTİKRAR, KALKINMA GETİRİR
Yeni yönetim sisteminin temel mantığının, güven ve istikrarı garanti altına alması olduğunu, güven ve istikrar olmadan kalkınmanın olmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemde kaldırılan gensoru uygulamasının, mevcut sistemde meclisi âdeta yönetilemez hâle getirip meclisin işlevini ortadan kaldırmaya yönelik kullanıldığına işaret etti. 
BU BAŞARI KOLAY DEĞİL
“Yeni sistemin en büyük garantisi millettir” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:  Çünkü milletimizin yüzde 50’den fazlasının desteğini almak demek, toplumun tamamını kucaklamaya talip olmak, bunun için gereken programa, plana, projeye, çoğulcu anlayışa sahip olmak demektir. Ülkemizde kurucusu olduğum parti yaklaşık 10 yıldır hep yüzde 45’ler, sonunda 50 düzeyinde oy aldığı için sanıyorlar ki bu oranı elde etmek kolaydır. Kendi ailesindeki on kişiden beşinin desteğini alamayacak olanların yüzde 50’lik oy oranını küçümsemesi gerçekten çok ama çok trajikomiktir. Bu ülkede milletimizin yarısından fazlasının desteğini almak zorunda kalan cumhurbaşkanının gözü daima halkın üzerinde olacaktır. Çünkü beş yıl çok çabuk geçer. Bir sonraki seçimde milletin karşısına çıktığında yine yüzde 50’den fazla oy almak zorundadır. Bunun için de halkın çok büyük bir bölümünün beklentilerini karşılamak, gönlünü kazanmak mecburiyeti vardır. Aynı şekilde eskiden sadece vatana ihanetle suçlanabilen Cumhurbaşkanı, artık yaptığı her işte meclis ve yargı denetimine tabidir. Yani seçim gününe kadar da Cumhurbaşkanı üzerinde sıkı bir denetim söz konusudur. Böyle bir cumhurbaşkanının millete hizmet etmek dışında bir niyete kapılması, başka bir yola teşebbüs etmesi mümkün değildir.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...