'Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin geleceği'

Düzenleyen:
'Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’nin geleceği'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı sistemine değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bu değişikliğin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı.

Genç MÜSİAD’ın 12. Genel Kurulu gerçekleşti. Engin Akdağ, Genç MÜSİAD’ın yeni başkanı oldu. Toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı sistemine değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bu değişikliğin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurguladı. Olpak, “MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesi sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Bu da Türkiye’de Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda ‘kuvvetler karmaşası’ olan sistemin, mutlaka değiştirilmesi ihtiyacıdır. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye’ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor. Bugün yapılan değişiklik de tam olarak bu” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...